Reklama

Reklama

Pokud někdy budeme mít tu smůlu a připleteme se k přepadení pošty, měli bychom se chovat tiše a pokorně, protože nikdy nevíme. (Česká televize)

Recenze (12)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČERNÍ ANDĚLÉ - REQUIEM - DÍL ČÍSLO 5. CITÁT - Nahoře mám zimu jak v Ruskym filmu............ Příběh řadím mezi jeden z nejlepších v této sérii. Jiří Schmitzer zde hraje malíře obrazů, momentálně trochu na mizině. Při vykrádačce na poště se však jeho situace změní. Zda k dobrému nebo ne, je jen na divákovi. Scénu z lanovkou bych nechtěl zažít. CITÁT - Pozdravujte Mrazíka........ ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že věci, které v sobě mají detektivní prvky, akční nebo situačně aktivní stránku a zároveň nějakou záhadu, se mi líbí. Možná proto jsem si vybral právě scénář, který mi připadal v rámci uvěřitelnosti „nejtruchlivější“. I když v jiné rovině, k takovému temnému detektivnímu trendu se hlásím i v dokumentu, který právě dokončuji o hledání pozůstatků sedmadvaceti popravených českých pánů. Requiem je příběh o životem zklamaném osamělém malíři, který se dobrovolně izoluje od lidí, uchyluje se do ústraní. Ten den, v němž začíná náš příběh, je pro něj mimořádně nešťastný. Připlete se k věci, do které by se plést neměl… A od té chvíle se začíná řetězit ten jeho osud, který ho proti jeho vůli a přičinění dosmýká až k dosti hořkým koncům. Mottem či erbem tohoto filmu je Dűrerova grafika Rytíř, Smrt a Ďábel, která byla původně ve scénáři úplně podružným motivem. My jsme ji trošku rozpracovali, a tak se motiv smutného rytíře, kterého někam vstříc velice neradostnému osudu unáší jeho kůň za doprovodu dvou podivných, bizarních, morbidních bytostí jako je Smrt a Ďábel, stal vlastně jakousi parafrází malířova příběhu. Pokud se týká představitelů, na pana Schmitzera jsme přišli po několika diskusích s dramaturgem. Zato u ženské představitelky mi bylo od počátku jasné, že by to neměla být žádná notoricky známá tvář, ale naopak bytost, která je pro nás podobně nepřečtená a záhadná, jako pro hlavního hrdinu. Proto jsme ji hledali mezi zcela neokoukanými mladými herečkami, které se na obrazovce neobjevují často. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý příběh cyklu Černí andělé se na mém pomyslném žebříčku umisťuje na místě druhém. Příběh, který zaručí další velmi dobře strávenou hodinku. [9/1O] ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný z dílů, který jsem v době premiéry Černých andělů neviděl, je jedním z nejlepších. Schmitzer je tady hodně luxusní a to co se začne dít kolem něj, bych opravdu zažít nechtěl....zloděje neokrádát :) 7/10 ()

Vassago 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý příběh. Běhal mi mráz po zádech. Jen mě trochu překvapilo, že ta úřednice co v bance přijímala, několika milionový vklad Jiřího Schmitzera. Se ani moc nedivila. A to jistě byla ve sdělovacích prostředcích jistě zmínka, o loupežném přepadení, při kterém byla zcizena stejná částka. :o) ()

Reklama

Reklama