Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Film kombinující školní komedie s comicsovými superhrdiny, balancující na hraně parodie, a ačkoliv je určen hlavně mladšímu publiku, je svižný a stravitelný i pro starší. Ve vedlejších rolích potěší Russell, Campbell a pár pěkných roštěnek, triky koukatelné, vtípků dostatek. Líbilo se mi využítí různých superschopností a důraz na parťáky, vůbec jsou tu docela dobře využity základní vlastnosti comicsů. Je-li vám méně než 15, klidně si přidejte hvězdu. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Možná to z mého pohledu vypadá trošku dětinsky, ale prostřednictvým právě takovýchto filmů si částečně plním své sny. Kdo si nepřál jako malý být hrdinou a zachraňovat svět. Kdo o něčem podobném alespoň v koutku duše nesní stále? Tenhle film jsem si stáhl kvůli Mary Elizabeth Winstead, která se mi moc líbila ve filmu o Scottu Pilgrimovi. Tady však hrála mrchu a když je holka mrcha, neumí se mi dál líbit. Takže to chce zase pustit pana Pilgrima. Celkově vzato tenhle film nemá hluchou pasáž, je vtipný, barevný, energický, no prostě všechno to co člověk potřebuje v den, kdy mu zrovna není nejlépe. Ehm.. A Kelly Preston? Musím si s ní sehnat další film. Ale nesmí tam hrát mrchu.. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je přesný mix mezi superhrdinskou týmovskou a klasickým středoškolským filmem, přičemž nechybí i ty nejprovařenější klišé - rodiče kladou na syna přehnané nároky, hrdina miluje hvězdu a nevšímá si kamarádky, kolem sebe má partu looserů, na který se vykašle kvůli popularitě atd... A přesto se to výborně sleduje - naprostá kanonáda hlášek, gagů a vizuální fórků, které nepadají do trapnosti, tuna odkazů, do mrtě využité postavy učitelů, hrdinů i poskoků (i ten autobusák je nakonec platnej), rodiče ala Superman a Lois Laneová po 20 letech a nechybí ani ďábelský záporák a nadupané finále. Mimochodem co se týče různých schopností a proměn, hravě tenhle film strká co se týče originality do kapsy i X-Meny. Perfektní zábava natočená s neuvěřitelnou lehkostí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se sice moc nevytáhl a milovníci komiksových spektáklů se neubrání zklamání, ale na druhé straně jako zábavný kousek funguje o dost lépe. Za přispění herců, jako jsou Michael Angarano, Kurt Russell, Kelly Preston nebo Mary Elizabeth Winstead, si užijeme zábavnou i poměrně nápaditou jízdu završenou velmi překvapivou pointou spočívající v tom, že se z jedné hodně hodné postavy stane hodně záporná postava. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo vubec spatny. Samozrejme, ze to je cele udelane spis pro deti, protoze to produkuje Disney, ale zas tak moc detinsky, jak jsem se obaval, to nebylo. Pribeh je originalni, narvanej spoustou odkazu na ruzne superhrdinske filmy, plnej vtipu, misty akcni a hlavne neuveritelne sviznej. Tech 90 minut utece jako nic. Triky taky nejsou nejhorsi, ale mohly ty superhrdiny vic vyuzivat, na to, kolik nich tam je, se poradne predvede jen par. Fakt jsou to takovy hrany Uzasnakovi. Herci sice nehrajou nejak extra, ale pro danej zanr to uplne staci. Ale je tu jedna vyjimka. Bruce Campbell, to je neuveritelnej krutak. Celou dobu jsem se dobre bavil a ani na okamzik sem se nenudil, ale na 5* to nebude, protoze si tu tvurci neodpustily takovy to poucovani a misty je film predvidatelnej. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Pro Danielle Panabaker to byl první v kině uváděný film, ve kterém si zahrála. (HappySmile)
  • Do role Speeda chtěli tvůrci obsadit chlapce s výjimečně atletickou postavou, ale když se na konkurzu objevil Will Harris, řediteli castingu připadal tak sympatický, že ho obsadil do role a přizpůsobil ji jeho větší postavě. (HappySmile)
  • Will má v pokoji na zdi vylepenou spoustu plakátů. Jeden z nich blízko stolu je plakát seriálu Tenacious D. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama