Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

patroklos 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil, ale nemyslím si, že šlo o komedii, to tedy rozhodně ne, spíše u krutou realitu dneška, o krutý život člověka, který hledá sám sebe a nemůže se najít... ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechapal ako sa clovek dostane za bod kedy proste nabije pusku a postriela par okoloiducich a poslednym nabojom vystreli vsetky svoje starosti na cerstvo bielo omietnutu stenu. Cage ma vsak presvedcil, ze taky stav sa v zivote moze prihodit. Hraje obycajneho cloveka s obycajnymi starostami. Chce len to najlepsie pre svoju rodinu aj ked mu to cez vsetku svoju snahu vobec nevychadza a konci ako najvacsi blbec.....bez happyendu and so true. Im loving it ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná, výborná role Nicolase Cage o takovém normálním, na první pohled úspěšném Americkém životě. Vtipné přesně tak, jak má být. To znamená, že se film perfektně drží dramatických kolejí a humor jej úspěšně doplňuje. Film, který by se dal vidět bez problému znovu, někdy na podzim, v podvečer, se sychravým počasím. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Hľadáme sa v hromade hnoja, ktorý volajú život. Takto to vidí rosnička v podaní pána Cage a sekunduje mu tradične dokonalý Caine. Osobne by som to rozhodne zniesol menej sprosté a doprial melanchóliu aj ľuďom, čo si na "žiaľ už všedné" vulgarizmy nepotrpia. Silné tri, pretože ak po Vás niekto niekedy hodí blaf z mekáča, tak sa sakra vyzbrojte! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, ale pořád to lepší, kde se Nicolas Cage v novym tisíciletí objevil v hlavní roli. Docela pěkně je tu ukázaný, že prachy nejsou všechno, co člověk potřebuje ke štěstí. Dramatická složka byla povedená, jenom ta komediální obsahovala divnej humor, takže mi moc nesedla. Je to pěkně natočený, sem tam se objevil i slušnej hudební podkres (Zimmer se nezapře). Čistej průměr za tři hězdy. ()

TommyGun89 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době, mě Nicolas zase nadchnul... zdejší hodnocení absolutně nepobírám. Tohle se vážně povedlo. Víc takových filmů. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná dramatická komedie se skvělým Nicolasem Cagem ! Dobrý příběh a špetka humoru tomuto filmu dodává grády! 75% ()

Lukasfox 

všechny recenze uživatele

První film Gora Verbinskeho , který se mi vyslovene nelíbil, dodival sem se na nej celý jen abych zjistil jestli druhá pulka bude tak stejne slabá jako ta první, bohužel byla... nechápal sem asi hlavní postavu, jení rozhodnutí a postoje... Přišlo mi to jak kdyby chteli natočit druhou americkou krásu, ale ta krása tam chybela... dvě Hvězdičky dávam jen díky Nicolasu, který ten film trošku držel nad uplnou katastrofou! ()

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Tak jestli měl tento film nějaké hlubší poslání, tak jsem ho absolutně nepochopil. Nudný film, který si 1* zaslouží kvůli Michaelu Cainemu... ()

billyador 

všechny recenze uživatele

coze? proc? vzdyt tam nebylo nic objevnyho, nic nadprumerne zahranyho, nic extra na premysleni... proste hodinu a pul koukate na pribeh loosera, ktery skonci tak, ze si dotycny uvedomi "asi to tak ma bejt".... never more... ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Nečekané a proto tak odzbrojující. Pro Nicolase Cage byl rok 2005 přehlídkou dvou one man show a zatímco ta první, v Obchodníku se Smrtí, popisovala vzestup, Pan Rosnička ukazuje balancování a přemýšlení o smyslu života se skrytou slzou na závěr a silnými emocemi. Nicolas je ovšem tím, co celý film drží po hromadě a je mi zde mnohem sympatičtější než třeba Spacey v Americké Kráse. Tolik životní pravdy a laskavého humoru jsem v poslední době tolik neviděl. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Po hororu a dobrodružných pirátech z Karibiku si Gore Verbinski odskočil do dramatických vod a myslím, že se mu tenhle výlet povedl na vybornou i díky vynikajícímu Cagovi a Cainovi, kteří působí velmi přirozeným a uvěřitelným dojmem. Co se mě ale na filmu nejvíce líbí, tak to je charakteristické vykreslení jednotlých postav filmu, který si na nic nehraje a ukazuje jednotlivé postavy jako reálné lidi se svými problémy, sexuálnímy choutky a agresivnímy výbuchy. Je až s podivem jak film působí prostě a přitom i tak Verbinski dokáže zaujmout diváka svým ojedinělím způsobem. Smích přichází samovolně, nenuceně, chytrým dialogem, což je v amerických filmech velmi ojedinělé, stejně jako konec filmu bez velkých řečí a klasického chorobného Happy endu. 80 % ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Je to jenom lehce černohumorné drama. Dobré, ale ne vyjímečné, což je vlastně divné, když náladově a pocitově oslovuje a dělá to naprosto suverénně. A čím víc to Cageovo packalství dokáže divák pochopit, tím to bude lepší zážitek. Ale možná tou snahou o běžnou kažododení depresívu, je film taky tak trochu lůzrem a to jestli si ho budete za pár dní pamatovat je težké říct. Ale stejně je sympatický, i když jinak než velké osobnosti a trháky. Lepší trojka ;-) ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Celý film se nese na jedné vlně, v níž se harmonicky snoubí nálada, samotný příběh, hudba, herecké výkony, příjemná režie i kamera, a také jemný humor. Na první, povrchní pohled jde o snímek, který vyznívá vlastně tak trochu do prázdna. Ale totéž lze říci o životě hlavního hrdiny (a vlastně většiny lidí, jichž je symbolem). A právě v této harmonii obsahu a formy je imho síla a hloubka tohoto snímku, která se ukáže právě až při bližším pohledu. Jde o výpověď o muži, který bilancuje svůj dosavadní život a srovnává jej s tím, jak kdysi viděl svou budoucnost, kterou by nyní měl žít. A o tom, jak se vyrovnat se závěrem tohoto srovnání, které podstupujeme všichni, a to nejen ve středním věku. Za to ho mam rád. -- "I remember once imagining what my life would be like, what I'd be like. I pictured having all these qualities, strong positive qualities that people could pick up on from across the room. But as time passed, few ever became any qualities that I actually had. And all the possibilities I faced and the sorts of people I could be, all of them got reduced every year to fewer and fewer. Until finally they got reduced to one, to who I am." ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Asi žádný jiný film ve mně nezanechal tak rozporuplné pocity způsobené neustálým střídáním očekávání a zklamání. Ale jaksi uplynul, nad něčím se dalo pousmát, nad něčím zapřemýšlet, volím tedy průměr mezi 1* a 5*. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Stačí kouknout na trailer, nic víc vás nečeká. Tlustá holka je stejně protivná jako tam a víc fórů jsem tam taky nenašel. Teda vlastně... mluví tam občas sprostě a to je opravdu k popukání. ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama