Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Recenze (191)

Filmpub.cz (Radomír Kokeš)

"Ale jako dobrodružný film o loserovi bez budoucnosti, který se stane vůdcem povstalců proti zhýralému samozvanému králi, má Černý rytíř své zvrhlé kouzlo, šmrnc a tempo, takže přes trapné scény, kdy se i divák nutně cítí rozpačitě, poměrně bez problémů odsypává a na to, jak hrozné dialogy musí…"

Filmweb.cz (Štefan Titka)

"Co můžete čekat od filmu, který jde do půjčoven s nálepkou "od scenáristy a producenta filmu Agent v sukni"? Moc bych si přál, aby Martin Lawrence natočil alespoň jeden další vtipný film bez pomoci Michaela Baye (ne že by mi kombinace Bay Lawrence Smith nevyhovovala). Nicméně pokud bude stále…" více

Reklama

Reklama