Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (377)

monolog 

všechny recenze uživatele

je to blbý, modrošedý, fousatý (ne humor), nudný a dlouhý. navíc teorie o možném vyhubení draků je taková kravina, že mě málem omylo. navíc ty souboje s draky v letu jsou ještě větší hovadina. drsnost McConaugheyho jedrsná, naivnost Balea je naivní, pokus o smyslnost Scorupsové je pokusná. rozhodně to mohlo dopadnout mnohem hůř, což ale není žádná lichotka. tenhle film bych klidně oželel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gregg Chabot, Kevin Peterka, Matt Greenberg .. Hloupoučké post apokalyptické béčko. Hříčka přírody - drak - jako odpověď na to, jak vyhynuli dinosauři, proč přišla doba ledová a kdo téměř vyhubí lidstvo. Úvodní sekvenci jsem ještě přežil bez úhony a první scény z tábora zbytku civilizace mne pobavily (zejména divadelní představení „Jsem tvůj otec“ ala Star Wars), ale pak už jsem se jen nudil. Hudba je průměrná, avšak oproti celku působí asi nejlépe, spolu s hereckými výkony. Bohužel toho scénáře a heroicky hloupé režie díky nímž lze draka vyřídit třeba jen sekerou.. 30%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok rozpútal mániu vzniku série rôznych nízko rozpočtových filmov o drakoch a bohužiaľ ho ešte žiadny neprekonal. Výprava filmu je úžasná, vyobrazenie drakov vynikajúce. Pri ich útoku a pľuvaní ohňa sa tají dych. Ale pri rozprávaní príbehu sa mi zdá, že sa zbytočne veľmi tlačí na pílu. Je to dosť rýchle a miestami nezrozumiteľné. Divácky zážitok to však prináša. To rozhodne. Navyše skvelej dvojke to svedčí - Christian Bale a Matthew McConaughey. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pokérovaný princ Drsoň (Matthew McConaughey) v tanku a cválající princ Jasoň (Christian Bale) na posledním Šemíku (v nepěkné budoucnosti, která je totálně nelogická byť dost dobře depresivně vyjádřená) hodlají zachránit celý svět, zvláště poté co jim ošklivý Dráček Mráček (sameček, slizoun jeden!) vypálí asi poslední Hospodu na (kamenné) mýtince kdesi v Anglii, tj. zabít Draka! A s podporou Krásky v nesnázích (pořád jí v tom jejím vrtulníku otravuje nějaká dračí samice)... P.S. Taky bych ho zabil, kdyby mi zničil destilační kolonu... hahaha... Stručně řečeno - slátanina, ale jedna hláška stála za to: "Jestli je něco horšího než draci, tak jsou to Američani..." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originální, leč zoufale zabitý 60ti milionový post-apokalyptický akčňák, který mohl být při troše snahy klidně druhým VODNÍM SVĚTEM. Pamatuju, jak jsem četl dlouho před uvedením snímku jeho premisu v Cinemě a byl jsem z ní absolutně uchvácený. Spojení draků a těžké techniky slibovalo spolu s příjemným obsazením a solidním rozpočtem minimálně slušnou zábavu, ale to by nesměl být scénář tak odfláknutý a na režisérskou stoličku by nesměl usednout sterilní televizák Rob Bowman, který nemá o napětí a akci ani páru. Plochý scénář šedivý jako draky spálená krajina, slabé dialogy, žádné hlášky, nezajímavé akční scény, vlekoucí se vypravěčské tempo a žádný smysl pro humor. Baleova sucharská postava je místy až iritující a její jediný přínos je, že vedle ní vynikne výborný fanatický Achab Matthew McConaughey. Pokud jste viděli ELEKTRU, Bowmanův následující počin, ani se trestuhodné nedotaženosti KRÁLOVSTVÍ OHNĚ nebudete moc divit. Možná ho naopak ještě zpětně doceníte. Dvě hvězdičky za slibný námět a zdařilou výpravu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Film vyhral cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororových filmov (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) v kategórii Najlepší fantasy film roku 2002. (Greenpeacak)
  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama