Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

V tomhle válečném filmu, kde šikmoocí bojují proti šikmookým, nechybělo snad nic .. láska, napětí, krev, zrada, pomsta, kapesníček .. ale přesto jsem měl chvílemi pocit, že tam chybí úplně všechno, hlavně emoce (rozumějte pro mě, protože jinak jich tam bylo přehršel), takže jsem jen tak znuděně sledoval všechen ten mumraj, občas sebral urvanou haksnu a hodil ji zpět na bojiště a čím dál častěji koukal po hodinách, kdy že už bude konec .. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběh o tom, jak bráškové spadnou do korejsko - korejské války dokáže zaujmout i dojmout. Hlavně scéna jak dával na začátku bráškovi olíznout to eskymo než ho začal lízat sám, mě fakt těžce dojala. Ne teď vážně. Vždycky jsem rád, když film ukáže jaká je válka špinavá děvka, která přinutí dělat lidi věci nevídaný. Co mě ovšem neskutečně sralo, byla ta rozhoupaná kamera. Už takhle mám problém rozeznat jednoho korejce od druhého a když ještě houpou kamerou, jak na centrifůze tak veškerá orientace je v prdeli. Tady ty magoři ještě navíc každou akční scénu sestřihali tak, že ani pan Rubik se svou kostkou by se v tom neorientoval a když nazávěr ještě ty korejci mají držku od bahna tak už vím uplný hovno kdo je kdo. Takže ano, příběhem pouta války upoutaj, i když z toho kouká Vojín Ryan na každém rohu, ovšem příště bych prosil na každého zásadního asiata namalovat na čelo velkej barevnej flek, abych byl v obraze a méně houpat kamerou. Původně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale za hlášky "Ty svině komunistická" a " Komunistovi nevěřím, jsou to prasata", dávám čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Ryanem mě během filmu také napadlo, ale není na místě. Vždyť krom stejného střihu jižních uniforem s ním nemá nic společného. Příběh je naprosto odlišný, nikdo nikoho nezachraňuje, pouze se válčí a poukazuje na hrůzy války. Nad Ryanem navíc vítězí v poukázání, že většina vojáků ve válce, káže vodu a přitom pije víno (masakry neozbrojených na každé straně a odsuzování těch druhých). Ryan šel přímo na věc a ukazoval válku z pozice vojáků mimo frontu, zde se jede pěkně v hlavní vlně. Pravdou zůstáva, že z příběhu dvou bratrů v půlce filmu stane pohádka, která je tak zmatená a překombinovaná, že by jí omlouval pouze fakt, že film čerpal ze skutečných událostí (o tom ale dost pochybuji). Vytýkat filmu hollywoodský střih je nesmysl, každý se inspiruje továrnou na sny, ale jen někdo má peníze na to, aby to dokázal přenést na plátno (my o tom víme své). Korejci předvedli, že filmy točit umí, tak směle dál. 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Smutna, kruta, hlupa a bezvyznamna. Taka je vojna a o tom je tento vojnovy opus, obrovskych epickych a citovych rozmerov. Film opisuje pribeh dvoch bratov vo vojne severnej a juznej korei. Pribeh sa zo zaciatku drzi zabehnutych schem, avsak s pribudajucimy minutami sa komplikuje, pribudaju necakane zvraty a situacie, a film nabera na obratkach takym sposobom, ze ku konci som bol absolutne duchom nepritomny. A ano, dostavili sa aj slzy, ale vobec sa nehambim. Na filme je krasne ako zo zaciatku ukazuje vojnu ako vseobecne zlo, dej sa toci mimo hlavnych postav aj okolo inych hrdinov, avsak cim dalej sa film sustreduje uzsie a uzsie na bratov a vrcholi to v zaverecnej scene, kde vrcholiaca vojna sluzi len ako kulisa pre zakoncenie pribehu dvojice bratov. Velmi posobive. Prevedenie akcnych scien, je fantasticke, hudba je chytlava, a herecke vykony predstavitelov dvoch bratov su bezchybne. Co k tomu dodat. Ak by sa ma niekto opytal, ci sa mi to pacilo viac ako Ryan, odpovedal by som - Je to lepsi film. (10/10) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Korejské válečné drama, který vyrazí protézy i fanouškům stomilionových hollywoodských blockbusterů. Honosný rozpočet si podává ruku s korejskou pečlivostí a příběhem dvou bratrů, kteří v dešti šrapnelů hledají ztracenou důstojnost a tuží rodinná pouta. Věčná škoda závěrečného zvratu, který scenáristovi ukradl pár milionů neuronů. A nám asi taky. Nebýt toho, byla by Pouta války naprosto bezchybnou ukázkou toho, čeho by ti asijští ďáblové byli schopní, kdyby protáčeli dolary jako Sam Raimi. Patos, akce a válečná brutalita v poměru, který nechcete zažít, ale rádi se na něj mrknete z bezpečí obýváku. (90%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)

Reklama

Reklama