Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vachler Vachlerovič řekl, že jeho Doblba! bude velmi výživná porce. A bylo tomu přesně naopak, při jeho hlavním servírovaném chodu jsem dostal neuvěřitelnou chuť změnit restauraci a dát si něco...cokoli jiného. Klidně nějakou mizernou švejžužu. Smát se dalo přesně třem slovním a situačním vtipům, zbytek byl šeď, nuda, neohrabaná režie a tragická neschopnost za každou cenu zaujmout a pobavit diváka. Nic z toho nevyšlo. Prosím dost! ()

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to hodně ulítlý, takový nemálo střelený, ale musím říct, že mám ten film vcelku rád. Je to trochu nezvyk, něco jinýho, než jsme zvyklí a možná proto to vyvolává rozpaky. Zase se tady mísí komedie s dramatem, ale tak nějak jinak ("nepelíškovsky"), za což jsem rád, protože tohle schéma natáčení už je u nás docela vyčerpaný, řekl bych. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

nepokrytě přiznám, že mám Vachlerův humor rád. Předávání Lvů považuju za nejvtipnější a pořad roku. Proč? Ten humor je místy až trapný, to se mi líbí. V tomto filmu můžu najít mnoho scén, které mě nesmírně pobavily (králík, zpěv Čtvrtníčka a Duška). Jenže jsou to opravdu jenom scény. Scény, které těžko mohou tvořit film. První polovina filmu se mi líbila a opravdu jsem se slušně bavil. Druhá půlka mě nudila, nebavila a místy až znechutila. Njevětším problémem filmu je zřejmě délka, ke konci už se to opravdu nedalo vydržet. Přesto si Doblba! určitě zaslouží pozornost. Přece jenom Jasrda Dušek, Čtvrtníček či Marek Daniel jsou hlavně skvělými baviči, kteří dokážou strhnout veškerou pozornost strhnout na sebe a opravdu bych se nedivil, kdyby některé hlášky zkultovněly... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je z půlky velice vtipná, v druhé půli hodně černá a taky k nepoznání vážnější. Problém je v tom, že od vtipu ke vtipu vede dlouhá cesta. Ta se místy ztrácí a hodně často zarůstá a stává se neviditelnou. Petr Vachler se snaží, Roman Holý se snaží, herci se snaží, ale výsledek tomu moc neodpovídá. Nejvíc jsem měl práci s tím, odmyslet si od Petra Čtvrtníčka jeho "českosodové" role, i když jeho výkon mi byl nejsympatičtější. Nejlépe myslím dopadla scénka "Věštkyně." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)

Reklama

Reklama