Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť nečakané dedičstvo.... Áno, tak to už na svete chodí, že pokiaľ ide o peniaze, ako prví sa vždy pohádajú príbuzní. Ide o takú zvláštnu kucapacu, ktorú výrazne drží nad vodou herecké umenie Jaroslava Dušeka, na ktorom to všetko stojí a padá. Jeho groteskný humor je prazvláštny ale vždy funguje. Priemer. 60/100 ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film mě nenadchnul. Vůbec. Ani jsem se nijak zvlášť netěšila, ale když už měl běžet v televizi, rozhodla jsem se, že se teda podívám. Mezi českými herci oblíbence nemám, tady hráli lidé, kteří jsou mi v podstatě lhostejní. Děj byl na mě možná až moc nadsazený a přitroublý. Celkem nuda, vhodný jako kulisa k jiným bohulibým činnostem. ()

Madadajo odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nic neříkající příběh, chtít někdo napsat něco takového zcela záměrně, nepovede se mu to. Ale vrchol všeho je, jak si tohle může nějaký režisér vybrat k natočení. V česká kinematografie, tak moc potýkající se s finančními nedostatky, je tento film jako "kudla do zad". Přece jen jde vidět jedna věc a to, že Vachler je Pan producent , ale nic víc, u režie je jako Kozel zahradníkem. Každý kdo by chtěl točit jen tak něco a myslí si, že ho skvělé herecké obsazení zachrání, nechť zhlédne tento kousek a sám se poučí. A pokud jsem řekl skvělé herecké obsazení, zde se jedná pouze o jmenný seznam, i jindy tak skvělý a ohromující Dušek, se pod špatným režisérským vedením mění v herce neherce. Vachlere, Vachlere, kdyby jsi radši zůstal u té Tv produkce... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Původní oceněný scénář Hrob K. se skládal z pěti povídek. Scénáristy nenapadlo nic horšího než poskládat jejich střípky do jednoho příběhu, který občas nedává smysl a celkově nedrží pohromadě, nemluvě o tom, že jednotlivé scény spolu vůbec nefungují. Druhá polovna filmu už vlastně není ani trochu k smíchu a trochu ji zachraňuje jen herecký výkon Petra Čtvrtníčka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)

Reklama

Reklama