Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (245)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Klasické disneyovky prostě miluju. A když jsem se dnes dívala, tak mi bylo řečeno, že na to tlemím jak malý dítě. A víte co? Je to fakt. ()

elshish 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Disneyovka :) Krásná Jasmína, tygr Radja a Jin nesmí chybět v žádném srdci, kdo miluje arabskou tématiku plnou kouzel a dobrodružství :) ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Písničky se mi tentokrát zrovna moc nelíbily, ale jinak? Je to moc pěkná pohádka. Samozřejmě jsem se u některých scén nudila, ale ty se zase líbí dětem a především pro ně Disney tvoří. ()

renoarko 

všechny recenze uživatele

Vždy sa rada nechám uniesť nostalgiou a Aladin je pre mňa jedným zo symbolov detstva, je tu krásna hudba a animácia. Toto môžem vidieť aj tisíckrát a neomrzí ma to. Hold trošku dieťaťa stále vo mne zostalo :) ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich nejoblíbenějších Disney animáčů. Džin je fakt borec a když to dává v TV rád se na to kouknu. TOP ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Klasická rozprávka s jednoduchým dejom, krásnou princeznou, podľa mňa celkom namysleným hlavným hrdinom, všedným záporákom, avšak s ukecaným ďžinom, celkom fajn opičkou a lahodným kobercom. Určite to nie je nejaké terno, možno na dobu vydania to bola pecka, ale v dnešnej dobe lepší priemer. 7,2/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších tehdejších Disneyovek. Krásně animovaný, vtipný, odlehčený s parádním džinem a krásnou princeznou. Pohádka jak se patří! Tohle bude bavit děti i rodiče, a přitom tomu bude už 30 :) ()

Speck 

všechny recenze uživatele

Ulítám si na létajícím koberci a na orientu vůbec. Nádherný film, připomíná mi 1000 a 1 noc (ano, opravdu jsem je přečetl všechny :)). Skvělá hudba, taková ta prvolásková romantika, krásné grafické zpracování a hlavně džin, jehož postava skýtá snad největší porci humoru. Film lehký jako sněhy Tauru. Nádhera. Výsostně doporučuji! ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Film vychádzajúci z jedného z najznámejších príbehov Tisíc a jednej noci. Pobaví vtipným, jedinečným a okúzľujúcim Džinom ale aj mierne senilným sultánom. Piesní je opäť o niečo viac, než by bolo milé a kvantitou idú zákonite na úkor kvality. V animácii mi miestami chýbajú prírodnejšie farby (hlavne zelená), väčšinou dominujú skôr pastelové a preto pôsobí film z tohto hľadiska dosť jednotvárne a atmosféra pestrého Orientu sa vytráca. Rozprávka je to ale stále pekná, keď už pre nič iné, tak pre svoje fantazijné prvky (tiež by som brala lietajúci koberec alebo džina v lampe). ()

beso74 

všechny recenze uživatele

DIsneyovka z konca éry klasických animovaných rozprávok, tesne pred nástupom Pixaru. Očarujúci príbeh chudobného chlapca, ktorý k lampe a princezne prišiel je kokteilom pozostávajúcim z množstva pesničiek, humorných scén i tých takmer strašidelných odsypáva veľmi veľmi rýchlo a tak sa finálne víťazstvo dobra nad zlom zrodí oveľa skôr ako by príbeh mohol začať svojou detskou naivitou nudiť dospelého diváka alebo svojou dĺžkou toho detského. Jednoznačne film pre celú rodinu. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

môj odpor k whole new world je preč.......plus možnosť teórie o post-apokalyptickej budúcnosti, krutá paródia na new york z konca 20.storočia (nehovorte, že nie!), zvieratká a džin....ten džin.... ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

A máme tu opět něco lepšího. Tento film mě velmi mile překvapil. Příběh je v celku originální a nemůžu proti němu říct nic špatného. Postavy jsou skvělé. Hlavně postava Džina je naprosto úžasná. Film je v celku dobrý a dávám mu 80% (4 hvězdy). ()

Daginka 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku navíc za ten neskutečně altruistickej a úslužnej létající koberec + zlomyslnýho papouška na rameni hlavního záporáka. 87%. ()

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama