Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obdivuji ty mrštné parkourové chlapíky, co skáčou po střechách (vždyť zkusit to ve svém filmu Seagal, volá se pokrývač, podlahář a možná i pohotovostní služba vodovodů a kanalizací), francouzské Taxi bez taxíku, trapná klišé a prostoduchá sociálně-politická sdělení si však už tolik adorace nezaslouží, nehledě na to, že o pár let později indonéský Serbuan Maut subžánr urbanistických bojůvek zcela redefinoval. Tak se mi zdá, že od roku 1998 píše scénáře pod pseudonymem Luc Besson ten fíkus z Leona.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akce z Francie připomene takové pecky, jako třeba první Taxi anebo Vosí hnízdo. Navíc ale snímek ukazuje, že Morel je daleko zručnější než rejžové obou zmiňovaných fláků, a do perfekcionismu je tu vybroušeno téměř vše. A když to náhodou není perfektní, je to alespoň podáno tak moderním způsobem, že všechno opravdu vypadá jako v r. 2010, kdy se děj odehrává. Od líbivých zběsilých titulků, kdy divák sleduje šílený průlet kamery několika panelovými byty, se "příběh" nezastaví, a nadechnul jsem se pouze v okamžiku, kdy jsou oba hlavní hrdinové "nuceni" si 5 (slovy pět) minut promluvit, než vlítnou do poslední akce v továrně. Ať si říká, kdo chce co chce, Morel je evropský mág akčních filmů a já se na From Paris With Love těším i navzdory průměrné kritice. Tenhle filmeček mi rozpumpoval krev v žilách jako mávnutím kouzelného proutku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)

Reklama

Reklama