Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Původně jsem viděl remake k tomuto dílku, a sice, nesoucí název: Doupě s Paulem Walkerem v hlavní roli. No, to mi teda moc nesedlo. Jednak příběhově, navíc i akční scény mě dost nudily a byly natočeny dost obyčejně. No, ale když jsem se pustil do tohoto původního filmu, tak jsem byl překvapen – dopadlo to dobře. Režisér Morel natočil skvělé filmy. Tohle sice není u mě bůhví jaká pecka, přeci ten příběh mi moc nesedí, ale to je detail. Akční scény jsou perfektní, kvalitně natočené souboje, přestřelky a i jiné druhy akcí. Jsou vyšperkované do všelijakých detailů. Dalším velkým kladem byla hlavní herecká dvojice. Ta se opravdu povedla. Hudba je taková normální. No, záporáci, příběh – to je takové všelijaké, film mohl být delší, ale má to i jiné klady jak už jsem zminoval, takže jsem spokojený. Oproti níže zminovanému (slabému remaku) je toto dobrý film. Čtvrtou hvězdu dávám zaslouženě, bavil jsem se. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hop sem, hop tam....Nejdřív jeden a pak dva maníci skáčou před kulkama z revolverů, samopalů a kulometů, až si nakonec vyhopsají bez zranění svůj nemastný neslaný happy end. O herectví se nemá cenu ani vyjadřovat, o tom to rozhodně nebylo...o čem to bylo je jasné, ale raději bych se na PK (parkour) podíval v nějakém dobrém dokumentu, než v podobný ptákovině. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)
  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)

Reklama

Reklama