Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nařachaná akční jízda, která nemá prakticky konkurenci. Film totiž má jeden zásadní prvek - parkour. Režie je prvotřídní, skvělá návaznost střihů a ani kamera nic nemrví. To co tam předvádí David Belle je úplně nadlidské a nikdy tomu nepřijdu na kloub. Jeho skills si budu pamatovat do konce života. Má zde i parťáka, Cyril Raffaelli interpretuje špičkovou choreografii. Bitky jsou drsné, kontaktní, dynamické a dostane se nám mnoho nepříjemných eliminací. Přestřelky nabídnou pestrou škálu zbraní a monstrózní ozvučení. Hudba nakopává film do jiných rozměrů, spousta hlášek je povedenejch a postavy na můj vkus dostatečně zajímavé a pestré. Filmu hraje do karet i ta špína kolem, exteriéry zasviněné hmyzem, plísní a potagované interiéry, kde se válej bouchačky a stráží jej spoustu noname drsňáků s pořádnejma prackama. Stopáž ideální a nuda je knock-outována různorodou paletou zábavnosti. "Voda, plyn, elektřina..." - Konec mě i maličko dojal. MÁSTRPÍS! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obdivuji ty mrštné parkourové chlapíky, co skáčou po střechách (vždyť zkusit to ve svém filmu Seagal, volá se pokrývač, podlahář a možná i pohotovostní služba vodovodů a kanalizací), francouzské Taxi bez taxíku, trapná klišé a prostoduchá sociálně-politická sdělení si však už tolik adorace nezaslouží, nehledě na to, že o pár let později indonéský Serbuan Maut subžánr urbanistických bojůvek zcela redefinoval. Tak se mi zdá, že od roku 1998 píše scénáře pod pseudonymem Luc Besson ten fíkus z Leona.. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hop sem, hop tam....Nejdřív jeden a pak dva maníci skáčou před kulkama z revolverů, samopalů a kulometů, až si nakonec vyhopsají bez zranění svůj nemastný neslaný happy end. O herectví se nemá cenu ani vyjadřovat, o tom to rozhodně nebylo...o čem to bylo je jasné, ale raději bych se na PK (parkour) podíval v nějakém dobrém dokumentu, než v podobný ptákovině. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama