Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Okrsek 13 má smysl dívat se jen z jednoho jediného důvodu a tím je parkourový guru David Belle a jeho ryze civilizační městský sport či sportovně-gymnastické odvětví ,,Le Parkour", čili ,,umění pohybu překonávání překážek". Že Francouzi tyto filmy točit umí a točí je rádi, to je zřejmý fakt, viz třeba série Yamakasi, režisér Pierre Morel ovšem trochu rezignoval na vlastní podstatu parkouru a akcentoval většinou pouze jen jeho bulvarizovanou podobu plnou akčních salt a nesmyslných přestřelek, přesto se tenhle snímek od většiny běžné akční produkce liší, neboť podstata překonávání urbanistických překážek je vizuálně hodně vděčná, i když jde vlastně jen o jakési běhání a skákání po městě. O kvalitě scénáře či nějakém vyšším sdělení se asi nemá cenu bavit... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej akční výplach. Příběh je sice stupidní, ale na to Besson nikdy nehrál. Pierreovi Morelovi to totiž bohatě stačí, na non-stop akční nářez, ve kterým se lámou končetiny, skáče z baráku na barák a střílí v každý druhý scéně. Tady se prostě logika neřeší a na vypnutí mozku je to výbornej film. Jenom ta kamera byla občas příliš zběsilá. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Keď sa Taha (Bibi Naceri) ide pozrieť na Yetiho, tak pod ceduľkou s nápisom "Yeti" chýba malá oranžová ceduľka s nápisom ''PVD''. Tá sa záhadne objaví pri zábere zblízka. (ČSFD)

Reklama

Reklama