Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nebolo vôbec zlé, milé prekvapenie, viac prekvapivých momentov ako v originále, ale väčšia predvídateľnosť. Jasné, pár momentov vykráda iné filmy, ale nie je to až tak nápadné a ja som si to až tak neuvedomoval. Film teda celý prebehne veľmi rýchlo, akurát záver je trošku viac pritiahnutý a pretiahnutý. Páčilo sa mi aj mierne psychologické spracovanie postáv, síce len skončilo niekde v polovici, ale cení sa. 75%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +obsazení, Fishbourne (budete mu fandit), filtr na kameře, dynamická hudba, -samotná kamera, demence postav a jejich jednání/// Moc jsem nečekal, moc jsem nedostal. Ale nevadí, už kvůli hercům se na to mrkněte. Film působí mrazivě (hlavně díky kameře), bohužel samotný pohyb kamery je špatný. A to že se film odehrává po celou dobu v noci taky není fain (pak i ty efekty nejsou moc vidět). Vyzdvihnout se dá hodně dobrá hudba, která servíruje správnou atmosféru. Příběh beru, děj je mírně nadprůměrný. Co zamrzí je demence postav a jejich jednání, případně jejich dialogy. Je to škoda, protože z osmi rozdílných postav (4 cajti, 4 vezni) a jejich vzájemné spolupráce se dalo vytěžit mnohem více. Asi skusím původní verzi. The end/// Celkem 62%/// ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film ma velmi dobry rozbeh a asi tak do polovice si udrziava aj velmi dobre tempo,potom upada a ubera na logike. Samozrejme, nejde o ziaden prevratny pribeh ani o strhujuce herecke vykony. V podstate ide len o lahucko nadpriemerny akcny film,ktory je celkom slusne obsadeny,pri ktorom sa rovnako celkom slusne bavil. Nic viac, nic menej a vacsie ambicie ani nema. /// Po urcitom case som videl aj original a musim povedat, ze toto Prepadnutie je v podstate uplne inym filmom, ako jeho predchodca, ci uz z dejovej, ako aj vizualno-atmosferickej stranky. Predovsetkym skoda prehnane dlhej stopaze,ktora ubera filmu priamociarost a jednoduchost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Generique Assault - Graeme Revell ,2. Good Morning, Buddy - Graeme Revell ,3. What's My Line-Up? ,4. Masked Invaders ,5. Complex Problems ,6. Helicopter Delivery ,7. Deadly Volunteer ,8. Bishop Arrest ,9. Party's Over ,10. Burning Man ,11. Rescue Capra ,12. Hot Wire Girls ,13. Your Dog Is A Dirty Pig ,14. Precinct Breach ,15. Duvall Showdown ,16. Generique Assault [Radio Edit] , ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hrome, máme tu béčko jak hrom. Přepadení 13. okrsku je vysoce klišoidní volný remake původního stejnojmeného snímku Johna Carpentera z roku 1976(jenž jsem ovšem bohužel zatím neviděl) a strukturou příběhu hodně podobný francouzské "střílečce" Vosí hnízdo z roku 2002. To co drží snímek jakž, takž nad vodou je vcelku hvězdné obsazení a občas vydařená atmosféra. Na více než jedno oddychové zhlédnutí to ale není. Mimochodem, kde se najednou vedle té policejní stanice objevil hustý les? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)
  • Keď na konci filmu Roenickovi (Ethan Hawke) ponúkne záchranár nosítka, odmietne ich. Jedná sa o odkaz na pôvodný film Prepadnutie 13. okrsku (1976), kde tak isto odmietne nosidlá sekretárka zo stanice. (johnsnow)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno