foto

Aisha Hinds

  • nar. 13.11.1975 (45 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Aisha Jamila Hinds je americká televízna, filmová a divadelná herečka. Narodila sa v Brooklyne v New Yorku. 

Keď jej inštruktorka stepovania na strednej škole zistila, že potrebuje väčší prejav prekračujúci jej topánky na step, bola odvedená na Vysokú školu múzických umení v New Yorku - kde sa formálne začalo jej herectvo.

Svoju kariéru začala v televízii v roku 2003 v seriáli Newyorskí policajti. V roku 2016 dostal Hinds pozitívne hodnotenie za rolu aktivistky za občianske práva Fannie Lou Hamerovej v životopisnom dramatickom filme HBO Nástupce. Neskôr bola obsadená do dramatického seriálu Fox Barva moci a do dobovej drámy Útek za slobodou. Hrala tiež rolu záchranárky Henrietty „Hen“ Wilson v televíznom seriáli 9-1-1, ktorý sa zameriava na záchranárov v Los Angeles, ktorí sa zaoberajú nielen záchranou životov, ale aj bojmi v ich vlastných životoch.

Ako aktivista pravidelne bojuje za rasovú rovnosť. Je ambasádorkou iniciatívy „Innocence Project“, ktorá zhromažďuje finančné prostriedky pre pomoc na zabezpečenie právnej obrany nevinných černochov a tiež pre tých, ktorí boli falošne odsúdení za rasové predsudky.

Weezy22

Herecká filmografie

Filmy

2019 First Day Back
Godzilla II Král monster
2016 Nástupce (TV film)
2015 Breed (TV film)
Runaway Island
2014 Beyond the Lights
Zůstaň se mnou
2013 Manželství na kšeft (TV film)
Star Trek: Do temnoty
2011 Gun Hill (TV film)
Pět žen (TV film)
2010 Nezastavitelný
Tři dny ke svobodě
2009 Lost Dream
Madea Goes to Jail
Prison Break: The Final Break (TV film)
Within
2007 Mr. Brooks
2005 Neo Ned
Přepadení 13. okrsku

TV seriály

2021 V plamenech (TV seriál)
Hold the Line (S02E03)
Záchranáři L. A. (TV seriál)
Epizoda 14 (S04E14)
Epizoda 13 (S04E13)
Treasure Hunt (S04E12)
další epizody (14)
2020 Záchranáři L. A. (TV seriál)
What's Next? (S03E18)
Powerless (S03E17)
The One That Got Away (S03E16)
další epizody (7)
2019 Záchranáři L. A. (TV seriál)
Christmas Spirit (S03E10)
Fallout (S03E09)
Malfunction (S03E08)
další epizody (17)
2018 Nevyšetřeno (TV seriál)
Nevyřešený? (E10)
Christopher (E09)
Tupac Amaru Shakur (E08)
další epizody (5)
Záchranáři L. A. (TV seriál)
Merry Ex-Mas (S02E10)
Hen Begins (S02E09)
Buck, Actually (S02E08)
další epizody (20)
2017 Barva moci (TV seriál)
Desátá hodina: Poslední tanec (E10)
Devátá hodina: Obrať se k bohu (E09)
Osmá hodina: Na dně (E08)
další epizody (10)
Underground (TV seriál)
Citizen (S02E09)
Auld Acquaintance (S02E08)
Minty (S02E06)
další epizody (6)
2016 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Frank Falls Out the Window (S11E02)
2015 Léto k nepřežití: První den v táboře (TV seriál)
Auditions (E04)
Pod kupolí (TV seriál)
Bod zlomu (S03E08)
V kleci (S03E06)
To nejsem (S03E02)
další epizody (4)
2014 Killer Women (TV seriál)
Warrior (E03)
Pod kupolí (TV seriál)
Odchod (S02E13)
Smíření (S02E05)
Budou padat hlavy (S02E01)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Třetí Triáda (S06E04)
Prezídium (S06E03)
Neelegantní srdce (S06E02)
2013 Cult (TV seriál)
Pod kupolí (TV seriál)
Opona (S01E13)
Mimořádné okolnosti (S01E12)
Narušené kruhy (S01E07)
další epizody (9)
2011 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Blackout (E18)
Motor City Blues (E17)
Stone Cold (E16)
další epizody (8)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Korunka pro královnu (S10E11)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Shelter (E10)
Home Invasion/Drive-By (E09)
Déjà Vu/All In (E08)
další epizody (10)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
A Mother Knows (S02E08)
Afterglow (S02E04)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Tráva (TV seriál)
Něco za něco (S06E06)
Bumerang (S06E05)
Blaženost (S06E04)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Šípková Růženka (S01E12)
Život po životě (S01E11)
Muž z ulice (S01E07)
další epizody (5)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
Hello and Goodbye (S01E10)
Night Moves (S01E07)
Trust Me (S01E06)
další epizody (6)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
První výlet (S02E04)
Nic než krev (S02E01)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Každý by měl mít pokojskou (S06E05)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Transitions (S10E14)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Nechci to slyšet (S01E10)
Požitek z lásky (S01E09)
Čtvrtý muž v ohni (S01E08)
další epizody (4)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kost, která vybuchla (S04E10)
2007 Conspiracy (TV seriál)
Lincoln Heights (TV seriál)
Profesionálky (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Obecná odpovědnost (S05E08)
Hvězdná brána (TV seriál)
Čára v písku (S10E12)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Invaze (TV seriál)
Run and Gun (E20)
The Son Also Rises (E19)
The Fittest (E16)
další epizody (4)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis and Dee Go on Welfare (S02E03)
Ztraceni (TV seriál)
Cena za život (S03E05)
2005 Invaze (TV seriál)
The Dredge (E09)
The Cradle (E08)
Fish Story (E07)
další epizody (7)
Médium (TV seriál)
Suspicions and Certainties (S01E02)
Kriminálka New York (TV seriál)
Recyklace (S01E12)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Případy na hlavu (S01E01)
Policejní odznak (TV seriál)
Fire in the Hole (S03E13)
Slipknot (S03E09)
Cracking Ice (S03E08)
další epizody (8)
Pohotovost (TV seriál)
Normální Abby (S10E20)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1996 Blue's Clues (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 Caught a Ghost: Get Your Life (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky