Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Josey má jedinou chybu - že je bez chyby a že kumulace mužů, kteří jí ubližují, mi trochu zavání - učitel, otec, manžel, syn, spolužák, kolegové. Ale budiž. Niki Caro ukázala na problém, který nespočívá v rozmazlenosti a nedostatku smyslu pro humor. Každý(-á) má hranici toho, co vydrží, jinde a nikdo nemá právo posměchem, ponižováním a agresivitou opakovaně zkoušet kde. Charlize už je dávno mimo role přicmrndávaček hlavním hvězdám, teď je ona tou "stár". Frances McDormand a Sean Bean mi tady nebyli ničím menším. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych něvěřil že se dokážu vydržet dívat na film s podobným námětem, protože upřímně řečeno mě tyhle filmy, kdy někdo bojuje za svá práva v případu sexuálního obtěžování, nějak nezajímají. Tentokrát jsem ale udělal vyjímku a určitě nelituju. Charlize Theron potvrdila svůj talent. Film místy dokáže být i řádně nechutný. No abych to zkrátil, my chlapi umíme být někdy i pořádné hovada:( Jinak Woody Harrelson po dlouhé době v pořádné roli, která mu sedla. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Už při sledování "Pána velryb" jsem tušil, že v paní Niki Caro dřímá velký talent. To, co předvedla v "North Country" mě ale naprosto ohromilo..... Osobně preferuji silný příběh před množstvím počítačových triků. Také jsem zastáncem filmů, které dokáží vyvolat emoce. A tady jsem si jich vážně užil - spolu s vynikajícím obsazením, hereckými výkony (Další Oscar pro Chalize ?) a především skvělou režií.... Od "Crash" jsem takhle silný film neviděl. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě ležel na stole docela dlouho, jelikož jsem si ho koupil kvůli nominacím na oskara, ale nějak obzvlášť chuť se na film podívat jsem neměl. Ale na rovinu musím říct, že film je dobrý. Opravdu ve mě vyvolal silné emoce a při vědomí, že se film odehrával podle skutečného příběhu, tak byl ještě o kapku silnější. Herecké obsazení je výborné a také hlavním lákadlem, ale proč nedávám 5 hvězdičkové hodnocení? Ve filmu se vyskytovali i slabší místa a hlavně 1/3 filmu byla roztahaná a nezajímavá. Jinak film je velice kvalitní a 4 hvězdičky jsou zasloužené... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron opět nezklamala. Dojemný příběh z hornického prostředí, kdy si i ženy chtějí vydobít své místečko. Bohužel jsou od mnoha horníků šikanovány, sexuálně a psychicky obtěžovány. To vše ve skutečném příběhu se skutečně předsvědčivými herci, jak už víše zmiňovaná, pak i Woody jako právník obhajující Charlize, a Sean Bean. Gustavo Santaolalla (Babel) a jeho hudba dodává filmu konečné kouzlo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Všetky sexuálne obťažovania zobrazené vo filme sa naozaj stali rôznym ženám pracujúcim v uvedených baniach. (misterz)
  • Postava Glory (Frances McDormand) je založená na skutočnej žene menom Pat Kosmach, rozvedenej matke 5 detí, ktorá v baniach pracovala kvôli tomu, aby uživila svoje deti. Zomrela na Lou Gehrigovu chorobu ešte pred súdnym ukončením prípadu. (misterz)
  • Soudní proces, kterým je film inspirován, byl vyřízen v roce 1998, což bylo 10 let po prvním zaregistrování a více jak 20 let po začátku obtěžování. (CliffLee)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama