Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vytaste smyčce, nalaďte struny, oprašte cimbály, jde se vraždit! Zatímco dravci cedí skrz zuby krev, která není jejich, zdánlivě "nevhodná" hudba v pozadí (resp. popředí), se krom toho, že je skvělá sama o sobě, ukazuje být geniální symbolikou abstrakce, s kterou tento film pracuje (zhýralá společnost ve stylu "žer, nebo umři" aj.). Celkový zážitek je vskutku nevšední a silný, zejména co se první, takřka dokonalé poloviny, týče - těžkotonážní úvod i bodré seznámení s postavami, síla Colqhounova vyprávění překonávající všechny historky z přítmí táboráků, napětí během výpravy do jeskyně, akurátně drastické scény... Zkrátka parádní guilty pleasure. 9/10 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Žánrová perokresba zvrácených degustačních norem, která využívá kontrastu obrazu a hudby, hereckých výkonů herců druhé hollywoodské ligy a starobylého atmosférického prototypu. Animální stravovací návyky jsou nechutné, bestiální, hříšné...antropofagie (v pravěku občas i běžná) patrně Antonii Bird učarovala natolik, že se odvážila natočit film, který jsem zhnusen téměř nedodíval do konce. Proto nezbývá než dodat, že tím byl splněn účel filmu. Démonický Robert Carlyle to zahral pašácky. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, která není ani strašidelná, ani vtipná, nic tam nedává smysl, hraje k tomu příšerná hudba, která je k těm záběrům většinou totálně nepatřičná, a ještě k tomu ten "oficiální text distributora" neuvěřitelně lže, když tvrdí, že jde o kombinaci kanibalského a upírského hororu, protože v tom filmu není jediný upír, takže se cítím prostě podveden. Nechápu, proč to tady má tak vysoké hodnocení, a jsem otrávený, že jsem tomu dal šanci, protože mi přišlo, že to vypadá slibně, což fakt jen vypadá - ke konci je debilita scénáře už zcela nesnesitelná. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Snědl jsem 5 lidí za 3 měsíce.“ Ambiciózní pokus natočit něco jako Near Dark dojíždí hloupý scénář, špatnou režii a nevýrazné herecké výkony. Hodnej chlápek se nechce nechat sežrat, zlej chlápek chce sežrat všechny, akorát to nikdo neví a kdo to ví, tomu nikdo nevěří. Hypoteticky vzato, film by mohl skončit po necelé hodině, kdy jsou všichni krom hodného a zlého chlápka sežráni, jenže ze souboje muž proti muži nevzejde jasný vítěz a celý cyklus se tudíž může s obměněnými postavami (čerstvé maso) opakovat. 50% Zajímavé komentáře: kiddo, H34D, petero, salahadin ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Boyd dostáva medailu za "statočnosť". Za "odmenu" je prevelený do zapadákova v Kalifornii. Po pár dňoch sa v nočných hodinách do opustenej vojenskej základne priplazí ranený muž. Potom ako sa preberie, rozpovie šialený, hrôzostrašný príbeh z neďalekej jaskyne. Ako sám uvádza, pre svoju záchranu na danom mieste, zanechal mladú ženu, ktorá je v ohrození života. Skupinka vojakov poskytne výpravu na jej záchranu. Mám akési zmiešané pocity. Film sa mi páčil. Príbeh jednoznačne najsilnejšou stránkou. Pointa s indiánskou legendou dodáva filmu ten správny "šmrnc". Ale komický hudobný doprovod v určitých pasážach mi neprišiel, ako najšťastnejšie riešenie. Mňa osobne dosť negatívne rozlaďoval. Vytrácal sa mi pocit napätia, ktorého je bez tak v tomto snímku pomenej - 60%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista dostal nápad na skript po přečtení knihy "The Thin Man". (Chatterer)
  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)
  • Scéna s naháňačkou zakončenou skokom bola natočená na Tomášovskom výhľade v Slovenskom Raji. (Zl0)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama