Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (178)

Lima 

všechny recenze uživatele

No, upřímně řečeno, zas tak hrozný, aby se to dalo přirovnávat k telenovelám, to zase nebylo. Čímž neříkám, že to nebylo dějově přiblblý a logicky děravý. Ze začátku to vypadalo na romantickou selanku, poté jsem se dočkal několika zajímavých zvratů a ve scéně na konci ("On je mrtvý. On potřebuje doktora.") jsem se cynicky bavil, jelikož jsem si vzhledem k absurditě scény připadal jako při sledování skeče od Monthy Python. Při krásně přiblblé scéně s jedem jsem si zase vzpomněl na Maryšu a její kafe. Cynicky jsem se pobavil a tak nemůžu říct, že bych byl zklamaný. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Zacatek velice slibny, eroticno a napeti velice slusne funguji (i ta Angelina se mi to setsakramentsky libila)... Pak vsak prichazi nutnost dej posunout kvalitnim scenarem a zde je nejvetsi slabost filmu. Scenar je proste nudny, fadni a hlavne kolikrat prekombinovany a presto neobjevny... Dejove zvraty predvidatelne a bohuzel casto naprosto, ale naprosto nerealisticke. Ale abych nehledal jen kritiku, vec, ktera zachranuje snimek, alespon z meho pohledu, jsou herecke vykony ustredni dvojice. Fakt to mezi nimi porad jiskri, a hraji tak nejak sympaticky a lidsky. Tudiz jsem prekvapive nemel touhu film v pulce vypnout. Inu ocekavani bylo mizive a film tak nakonec prijemne (i kdyz ne nejak moc) prekvapil, proto ty 3*, ukazujici na prumerny americky spektakl. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, jak tento film vstoupil do kin a jak se lidi na něj hrnuli. Trailery lákala na obnaženou Angelinu Jolie a na svůdnou a dráždivou erotiku mezi ní a Antoniem Banderasem. Po skoro dvaceti letech se film dostal i ke mě. Jako puberťáka mě totiž docela zajímal též, ale z naprosto jiných důvodů než dnes. V současnosti jsem na snímek hleděl jako na drama, kterého se mi zase tolik nedostalo. Onanisté si nejspíš přijdou na své v první části filmu, kdy se na sebe novomanželé vrhají a rozdávají si to celkem často. Pak už jen Jolie ukáže svá obří prsa. Mě osobně se nijak zvlášť nikdy nelíbila a nebyla mou svysněnou. Každý máme jiný ideál krásy. A ani jsem ji nepovažoval za bůhvíjakou skvělou herečku. To Antonio Banderas je jiné kafe. Ale faktem je, že do Havany devatenáctého století se oba hodí a celkem překvapivě jim to ladí i spolu. Samotný film je bohužel natahován seč může a po slibném začátku, kdy žena zmizí i s prachama zde máme celkem nůďo. Veškeré drama žádné, jen jedno překvapení pro diváky je nahrazeno druhým. Překvapivé rozuzlení je trumfováno dalším a divák tak do poslední chvíle opravdu netuší, jak to celé vlastně může skončit. Jako by spolu filmaři hráli Mariáš a jeden trumf stíhal další. Aby konec byl vlastně nejpřekvapivější tečkou vůbec. Záleží co od filmu čekáte. Dráždivá erotika se koná tak možná pro pubertální jedince. Drama jen chvíli. Sedmý hřích zkrátka vystihuje nejvíc - nenadchne, ale ani neurazí. ()

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Příliš detailní záběr na "smyslné" rty Angeliny Jolie hned na začátku mě celkem vyděsil. Poté jsem se vpravila do příběhu, ze kterého jsem byla pravidelně vyrušována její zpovědí ve vězení. Příběh odsýpá a náhlé zvraty, kterými se odchýlí od vámi předpokládaného pokračování příběhu hodnotím pozitivně. Ovšem happyendový závěr filmu ruší celkový dojem. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mdlá a nezaujímavá réžia, slabý scenár, ani napätia medzi postavami som si príliš neužil, ale z celého filmu určite najhoršie dopadli dialógy. Ich kvalita už bola pomerne porovnávateľná s mexickými telenovelami. Vlastne celý film sa dá označiť za jednu dvojhodinovú telenovelu. Aspoň herci neboli najhorší, Banderas síce neprekvapil, ale Thomas Jane to odohral výborne a najmä kvôli nahej Angeline prihodím tú hviezdičku navyše. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)
  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)

Reklama

Reklama