Reklama

Reklama

Charlie Jade

(seriál)
  • Jihoafrická republika Charlie Jade
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Fantasy
Jihoafrická republika / Kanada, 2005, 15 h (Minutáž: 45 min)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Soukromý detektiv pátrá po vrahovi mladé dívky, která k němu přišla s prosbou o pomoc a druhý den ji našli mrtvou. Zvláštní je, že dívka není nikde registrovaná, neexistuje. Zdá se, že vrahem je syn ředitele všemocného Vor-Texu, firmy, která experimentuje tajně s paralelními světy. Při atentátu v Gama verzi Kapského města dojde k posunu a detektiv se ocitá místo ve své Alfa verzi v Beta verzi - společně s atentátnicí. Vykořeněn se snaží najít odpovědi na své otázky, a posléze i ohledně Vor-Texu. (honajz)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Charlie Jade (2005) 

I když je člověk v průběhu sledování stále víc zmaten, přesto má seriál svou strukturu a myšlenku (y) a drží pohromadě, navíc je solidně natočen, má svou atmosféru a je i dobře zahraný. Slušná scifárna. ()

The Big Bang (2005) (E01) 

Další z nemnoha chytrých sci-fi seriálů, který měli tvůrci docela promyšlený, ale skončil pro nezájem na přemýšlení pohodlných americko-kanadských diváků a po 7. dílu musel být zbytek odvysílán jen na internetu. Přitom to není tak složité - tři paralelní světy Kapského Města (pro diváky, kteří to nerozpoznali podle použitých filtrů, se objevují posléze titulky Alfa verze, Beta, Gamma, aby věděli, kde se zrovna příběh odehrává), jedna chamtivá nadnárodní společnost, detektiv se schopností (aniž by tušil, oč jde) vidět do těchto světů, nu a nakonec velká chyba Vortexu a jeden výbuch, který i z detektiva udělá cizince, jakým byla ta mladá žena, které nepomohl. Podle mne naprosto dokonalou atmosféru podtrhuje hudba FM Le Sieur(a). První díl nás nenásilně seznámí s postavami, okolnostmi a možnými riziky, přičemž o vyšetřování zde jde až v poslední řadě. ()

Reklama

Reklama