Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (263)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Collecting The Ballots ,2. Stolen Votes ,3. To The Governor's ... And Then Elena ,4. "This Is Who I Am" ,5. Classroom Justice ,6. The Cortez Ranch ,7. A Proposal With Pearls / Perilous Times ,8. Joaquin's Capture and Zorro's Rescue ,9. Jailbreak / Reunited ,10. A Dinner Of Pigeon / Setting The Explosives ,11. Mad Dash / Zorro Unmasked ,12. Just One Drop Of Nitro ,13. The Train ,14. Statehood Proclaimed ,15. "My Family Is My Life . ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Každý se podepisujeme jinak, já třeba čmárám skoro jak nějaký doktor a to i přesto, že mám za sebou pěknou řádku let ve školních lavicích. Naučili mě tam že A je třeba ve slově ananas, malé B má dole bříško a tak. Kdežto malý Zorro asi často marodil a když už se mu na vyučování ráčilo přijít, tak na něj vybylo akorát poslední písmenko z abecedy, které tak rád svým mečen všude vyrývá. A nejspíš se za to i stydí, když se neustále schovává za maskou. Škoda, že tahle filmově pojatá legenda působí tak mdle, neakčně a negramotně. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hlavními postavami jsou Alejandro de la Vega alias Zorro mystitel, jak jinak,a jeho krásná žena Elena. Žijí spolu rodinným životem, ale Alejandro se odmítá vzdát svého druhého života. Ela není zrovna nadšena manželovým rozhodnutím. Mezi manželi dochází k výrazným rozepřím. Kromě toho, že řeší své manželství, dochází u nich i ke škádlení a provokacím, kdy si do sebe rádi rýpnou. To je humorná složka a odlehčení dobrodružného příběhu. Opět tu máme i boj za spravedlnost, který nesmí chybět. Některé akční scény jsou značně přehnané a nereálné, ale těch je jen velmi málo. Finální souboj na kordy měl být trošku více propracovanější. Nicméně, nudit se učitě nebudete, protože se dočkáte spousty výbuchů, honiček na koních, soubojů a dalších věcí, které k dobrodružným filmům patří. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola vynikajúca, či už po stránke príbehu, alebo samotných hercov, preto po pozretí pokračovania prichádza sklamanie...Akčné scény, bitky a triky sú síce výborné, ale sú na úkor príbehu...Ústredná téma toho, aby sa California pričlenila k Amerike je asi taká zaujímavá a pre osobu ako Zorro taká príťažlivá, ako keby niektorý z ďalších maskovaných hrdinov napr. Batman (toho mám rada, takže zo to mi poslúži ako príklad:-)) sa pustil zachraňovať prezidenta USA, alebo niečo podobné...Zorro a jemu podobní maskovaní hrdinovia majú predsa pomáhať ľuďom, riešiť ich problémy a nie takéto voloviny...Darmo, že tvorcovia chceli poukázať na to aká je Amerika dôležitá a ľudia ju ako zbožňujú.Občas mi to už začína liezť na nervy, lebo sa to objavuje, čím ďalej tým vo viacerých filmoch - možno je to pre Američanov zaujímavé, ale zbytok sveta ich patriotizmus nejako obzvlášť nezaujíma...No takže toľko k ústrednej téme...A teraz k postavám Antonio Banderas sa k Zorrovi hodí na 100% (alebo naopak:-)), avšak tu neviem prečo sa tvorcovia z nejakých príčin snažia jeho charizmu okresať tak, aby bola úplne minimálna (kto už je zvedavý na opitého Antonia a veci podobné...), našťastie sa im to nedarí celý film, avšak šarmantné a charizmatické stvárnenie z jednotky už nedosahuje, čo je na škodu (lebo ja som sa na to tešila najviac:-))No a ďalším problémom, určite nie však posledným, je iskrenie medzi Antoniom & Catherine (tiež odkazujúc na jednotku, kde bolo obrovské...) - keďže sa spolu v jednom zábere vyskytujú asi dokopy 10 sekúnd, nie je sa čo čudovať, že po iskrení nie je ani stopy...Podtrženo sečteno - Zorro má veľa chýb, avšak aj pár svetlých momentov, možno by som mu dala vyššie hodnotenie, ale po tak vynikajúcej jednotke je toto tak slabý odvar, akokeby ste ho robili zo stokrát vymočeného sáčku čaju, pritom téma Zorra s takým charizmatickým predstaviteľom ako je Antonio Banderas mala taký potenciál... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že Legenda o Zorrovi mě velice zklamala a to hned z několika důvodů: vytratila se originalita prvního dílu, humor se zde hladá pouze s obtížemi a snaha rádoby vtipných scén, vyvolává spíše mírný škleb v koutku. Příběh mě ničím nijak zvlášť nezaujal, nudné vyprávění a zakomponování synátora Zorra, ohraná písnička. A taky se ze Zorra stal tak trochu nepřemožitelný Spiderman, jump jsem jump tam :( což filmu taky zrovna nepřidá. Jediné proč tomu dávám 2* je fakt, že to asi jinak natočit moc nešlo... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia uvažovali nad tým, žeby oživili starého Zorra s tvárou Anthonyho Hopkinsa, ten však požadoval veľký honorár, a tak z tohto nápadu zišlo. (ČSFD)
  • Celkem bylo při natáčení použito: 40 koní, 15 oslů, 29 krav, 15 praset a 50 kuřat. (HappySmile)
  • Banderas utrpěl při natáčení spoustu šrámů, vážněji zraněný ale nebyl. Zato jeho 8 dablerů skončilo se zlomenými zápěstími a přeraženými čelistmi. (HappySmile)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama