Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cassanova Benson (Marlon Brandon) pohrdá ženami a proto se jich snaží co nejvíce dostat do postele. K tomu mu pomáhá historka o jeho těžce nemocné babičce.Takovému příběhu žádná žena neodolá. Všechno mu skvěle vychází, než potká někoho, kdo je stejný jako on. Lawrence Jameson je profesionální svůdce, který se představuje jako princ a na konci každé schůzky odcizí ženě nějaký šperk. Benson nesnese konkurenci, a proto s Lawrencem uzavře sázku o to, kdo se stane sexuálním králem malého letoviska. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Člověk se musí naučit žít se svým zoufalstvím..." Lehké filosofování během osudového střetu mladého záletníka-vojína a profesionálního svůdce dodává zápletce této komedie osobité kouzlo. Kouzlo celého filmu těží také z celkově výborného scénáře a noblesy, jakou oplývá v roli postaršího svůdníka s falešnou identitou David Niven. Uznávám, že povaha i projevy dvou svůdníků měly vyznívat jako vzájemně odlišné, ale snad nebylo záměrem tvůrcům nabídnout v hlavních rolích vzájemně odlišný dojem i ohledně kvality hereckých výkonů. Chvílemi až prkenný Marlon Brando se do komedie vůbec nehodil, souhlasím s většinou, že v případě postavy Bensona se obsazení příliš nepovedlo. Brando mi občas trochu kazil dojem z jinak povedené komedie, ale naštěstí ne natolik, aby mne úplně vyrušil z té příjemné atmosféry pronikající touto "pohádkou na dobrou noc" pro dospělé. 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, která mi trochu připomněla jednoho z Růžových panterů, ten díl na horách. Niven jako vždy gentleman, Brando v poněkud netypické a proto snad i nevěrohodné roli lamače ženských srdcí. Jeho teatrální výstupy a finta s rodným domem mi připomněla scénu z Cruel Intentions, kdy Sebastien svedl dceru své terapeutky. Limitem filmy jsou očekávané a zbytečně četné zvraty, které ke konci trochu omrzí. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nemusím se u komedie chechtat, stačí se i jen usmívat. Důležité je, abych u ní vypnul, nepřemýšlel, nehledal chyby. A když zaválí i herci, klidně dám takovému filmu pět hvězd. V tomto kontextu jsou Dva svůdníci průšvih. Brando na mě neudělal valný dojem, často přehrával a ke konci k tomu strhl i S. Jones. Tohle není o kontrastu mezi mladou živelnou postavou Fredyho a distingovaným mazákem L. Jamesonem. Tohle je generační rozdíl mezi hereckým hejskem a bardem. Jako kdyby jste vedle sebe postavili třeba S. Tofiho a V. Ráže. D. Niven je jako z jiného filmu ...filmu, ve kterém dostal za partnera stejně kvalitního herce, jakým sám je. Filmu, který stojí hlavně na dialozích. Nabízí se ale i úvaha, že by to mohlo být naopak. Že to mohlo být ztřeštěnejsi a ten divadelní afekt by byl nosným prvkem. Niven by i tu ztřeštěnost zvládl s grácii, ale takhle to režisér nechtěl. Ten scénář má potenciál a mrzí mě, že z něj nevznikl lepší film, jen díky obsazení a možná režii. Zvažuji, že vyzkouším jak dopadl remake...ten by mohl obsazením sedět víc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Az po strop gagmi nabita zalezitost, ktora ma v tejto dobe iba dve vady na krase. A obe su velkymi paradoxmi. Prvym je, ze Brandovi tato komedialna poloha nesedi na sto percent a dryhym existencia remaku. Ten komedialny potencial scen este viac podojil a hlavne vytasil paradny zaverecny zvrat, ktory tu tak velmi chybal. Aj tento original je vsak kralovskou zabavou. 8/10 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zábavná komédia, akých sa v tom čase točilo neúrekom. Neberie to však na hodnote, príbeh je scenáristicky dobre postavený, ale najväčším prínosom sú dialógy. Príbeh dvoch nerovných lovcov bohatých žien je vtipný a osviežujúci. David Niven je ako ryba vo vode, na Marlona Branda v netypickej úlohe si treba dlhšie zvykať. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Marlon Brando často při natáčení s Davidem Nivenem propadal záchvatům smíchu, a tak zničil spousty záběrů. Někdy to prý bylo až tak zlé, že se musel přinutit se mu během scény nedívat do očí. (Mol)

Reklama

Reklama