Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v podzemí Sovího hrádku je uložen poklad, který střeží zlatá sova a lidskému světu zůstal utajen po celá staletí. O jeho existenci věděli jen pohádkoví skřítkové Kilián a Damián a jejich kamarádka, sova Emilka. A kdyby se tito skřítkové náhodou nesetkali s dětmi Honzíkem a Andělkou (L. Ondřej a M. Prachařová), zůstal by poklad skryt i nadále. Jenže skřítkové jsou bytůstky upovídané a děti zase hodně zvídavé. A tak se zanedlouho o pokladu dozví i lakotná a chamtivá vévodkyně z nedalekého zámku (S. Stašová). Začne o něj usilovat a zatáhne do svých intrik i děti. Na jejich obranu se musí postavit babička (J. Bohdalová) i zamilovaný Andělčin bratr Vojta (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka v níž nejvíce vyniká mluvící sova a po zlatu chamtivá Stašová. Soví hrádek je takové malé strašidelné doupě, kde je zlatá sova ala styl SOUBOJ TITÁNŮ, dva trpaslíci a jedna vysušená mrtvola. Triky na televizní pohádku jsou také ucházející, a to jak u těch trpaslíků, tak zlatých skořápek a ducha připomínajícího Caspera. Zato příběh kolem zahradníka Budaře a té jeho vyvolený je podle mě naprosto zbytečný a pohádka je tím jen zbytečně natahovaná. [835. hodnocení, 24. komentář, 55%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne hodně slabá pohádka až zbytečně moc a jasně černobílá, kde vlastně není o co hrát a kde Bohdalová opět hraje svůj standard hodné babičky (což pro ty, kdo ji znají osobně, vyznívá jako výsměch). Když už skřítci a poklad nestačí, objeví se najednou v půlce pohádky problém s odvodem na vojnu. Nějak mne to přes tu výpravou proklamovanou tajuplnost nedrželo a nenadchlo. Navíc hudba je bez ladu a skladu vykradena z archívu ČT, včetně hudby k seriálu Robinsoni z Kronborgu. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Matka a dcera v jednom filmu - obě skvělé herečky. Nutno dodat, že oběma jdou jak zlé tak hodné polohy. A když si vezmu, že kulisy jsou vcelku slušné, i když místy hororové, herecké výkony budoucích celkem slušných herců taky a celý příběh je ve skrze jednoduchý, ale poučný, pak je to docela pěkná pohádka. Člověk prostě nesmí být chamtivý a neschraňovat jen zlato. Otázkou už je, proč vévodkyně nevěřila sově, že poruší-li její nařízení, něco zlého se stane a stejně tak, proč chtěla být raději zakletou, i když zlatou, sovou než člověkem. Skřítkové sice nejsou pořádně vidět a jde tak jen stěží rozluštit, jací herci se jejich rolí zhostili, ale to se dá odpustit. Stejně jako fakt, že duch sovy vypadal jako hodně nepovedená kopie Caspera. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Dobro vítězí a zlo v podání vynikající herečky (S. Stašové) je po zásluze (své obrvské chamtivosti) potrestáno. Pěkná pohádka i poučná a to že tam nehraje moc herců vůbec nevadí o zábavu se postarají dobré herecké výkony. Chudší výprava, ale rozhodně neubírá na celkovém pozitivním dojmu z této pohádky :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No nejslabší na této pohádce je bezesporu scénář a herecké výkony snad všech herců kromě Simony Stašové a jiřiny Bohdalové, které i zde potvrzují své herecké kvality. Dalšími věcmi co byly velmi slabé byly efekty (duch byl fakt mizerný a byl využíván mnohdy zbytečně) což lze kritizovat s ohledem na rok vzniku filmu. Prostě slabší průměr = 2z5 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky je na svatebním stole sklenice se zeleninou, která opakovaně mizí. (vera35713)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno