Reklama

Reklama

Káťa a Škubánek

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1982–1993), 3 h 28 min (Minutáž: 8 min)

Série(4) / Epizody(26)

Obsahy(1)

V malém domku spolu bydlí dva nerozluční kamarádi, holčička Káťa a strakatý pes Škubánek. Od začátku, kdy Káťa objeví v kočárku, kam si uložila čokoládové vajíčko s přáním, aby se jí něco na jaře vylíhlo, malého psa, jsou ti dva nerozlučnými kamarády. Zažívají spolu nejen veselé, ale i napínavé příhody a zúčastní se mnoha her a soutěží. Všechno by bylo v nejlepším pořádku, kdyby jim jejich přátelství nezáviděl škodolibý kocour Luciáš. Ten se ovšem vždycky za své léčky vytrestá sám, jak už to v dobrých groteskách bývá. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Stegr odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Omlouvám se, ale hlas Jitky Molavcové a demence Káti mě v dětství vytáčely k šílenství, takže nemůžu jinak... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zdařilý co se týče vypravěčského talentu paní Jitky Molavcové, i když jí moc nemusím, filmové charaktery a také konečná výtvarná podoba jednotlivých postaviček byla také celkem dobrá, dobrý byl i příběh a hudba, a seriál měl jak už to tak bývá i jednoho záporáka kterým byl závistivý a škodolibý kocour Luciáš který se nakonec ale vždy k mému smutku dnes potrestal sám ! Jinak se ale jedná o přesně ten typ večerníčku který jsem tenkrát moc nemusel, ani dnes už nevím z jakého přesného důvodu to bylo (možná že mi jednotlivé příběhy připadali na můj vkus až moc holčičí), to fakt už dnes nevím, a také to je nakonec dnes už jedno...že? Suma-sumárum dávám tomu tedy jen v uvozovkách 4*, tedy jen takový lepší průměr a to víceméně za skvělé vyprávění a hudbu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že tenhle večerníček jsem si nikdy neoblíbil. Nevim proč. Možná mu křivdím, ale jeho styl se mi moc nelíbil. Ani děj, který mi přišel i pro malé děti moc sentimentální, ani animace, která mi přišla nudná a nezajímavá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

26/26 Bohatě adaptovaný seriál výtvarnice Marešové a vypravěčky Molavcové, který vycházel ve Čtyřlístku v letech 1984-1992 (Knihovnička 119-195), je pozoruhodný svými dalšími přepisy do knížek a převyprávěními na CD, jež se nikdy neobešly bez jedné z dam. V kontextu starších seriálů Čtyřlístku, které se také dostaly do Večerníčku (nebo naopak), je Káťa a Škubánek jediným s konzistentní podobou a jazykovou verzí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Káťa a Škubánek" bol český kreslený večerníčkový seriál, ktorý sa mi ani trochu nepáčil. Vôbec som tomu nevedel prísť na chuť. Príbehy malého dievčatka Káti a jej strakatého psa Škubánka ma nudili. Animácia sa mi zdala strohá, jednoduchá a kostrbatá. No najviac mi vadil úlisný dabing Jitky Molavcovej. Táto šeredná ženská mi je dodnes silne protivná, nemôžem ju ani vidieť. A zrejme ma už ako decko svojim hlasom podvedome odpudzovala. * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mladá slečna žije v zoofilním svazku s kabelkovým psíkem. Kocour jim tam leze na čumendu. Spolu s perlami jako Goro - bílý tesák, Béla a Sebek či kólie doporučuji nepouštět dětem, nebo se brzy ozve škrábání jejich drobounkých prstíků. A budou škrabat a škrabat tak dlouho, až se vám protunelují do a hlavy vy jim to štěňátko zakoupíte. Následující etapa obsahuje vaše půlnoční courání po sídlišti s přerostlou, slintající a chlupatou bestií, které smrdí z mordy a na rozdíl od Škubáka po sobě rozhodně nespláchne. A tím nemyslím vaši ženu. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Na tento večerníček sice nevzpomínám s takovou láskou jako na jiné, ale přecejen je to součást mého dětství. Ten díl s Karlem Gottem je pikantní. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak vypadá správná holčička, to je prakticky Káťa. Jak se chová bezva pejsek, tak to ukazuje Škubánek. Jen jsem postrádal rodiče Káti, a taky nevím z čeho měla peníze na provoz svého života. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář: Libuše Koutná, Josef Lamka; hudba: Angelo Michajlov. Spojení Káti s rošťáckým Škubánkem je v podání Jitky Molavcové správně večerníčkovské. Navíc když se podaří přelstít kocoura Luciáše, tak to je pěkně ekologická jízda. Ale pozor, aby auto na kočičí pohon nebylo žalovatelné kvůli týrání zvířat:-) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Káťa je vskutku uvědomělá pionýrka a tím mi samozřejmě poněkud pije krev ;o) Přesto jde o večerníček většinou poměrně vtipný, ostatně právě proto ho naše děti milují... Celkový dojem: 65% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších večerníčků, který jsem odjakživa milovala už v podobě komiksu ve Čtyřlístku. Káťa se svým roztomilým pejskem mě vždycky dokázaly 100% pobavit, ale po čase už trochu ztrácejí své kouzlo. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pěkný večerníček, který provází příjemný hlas paní Molavcové. Zrovna je duben 2010, mě je 25 let a koukám na to. Baví mě to i po letech. Na pět to sice není, ale čtyři příjemné si to určitě zaslouží. Jen škoda, že takovéto kouzelné večerníčky už nevzniknou. Jo a taky musím podotknout, že je tam kouzelná melodie. Prostě a jasně. Dávám 80% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kva,kva,kva...kvarteto. :))) Pokud jsou nějaké 2 večerníčky (no, dnes spíše pořady pro dospělé, ve srovnání s těmi kokotinami pro dnešní detixy), které stojí a padají na hlasové stránce, tak jsou to jednoznačně Zvířátka pana Krbce a tento! ()

Reklama

Reklama