Reklama

Reklama

Father and Daughter

Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Velká Británie / Belgie / Nizozemsko, 2000, 8 min

Obsahy(1)

Otec odchádza na cestu loďou a lúči sa s dcérou. Ona každý deň očakáva jeho návrat a aj keď rok strieda rok, stále nestráca nádej... Dojemný animovaný film Michaela Dudoka de Wita bol ocenený Oscarom. (Avathar)

Recenze (56)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh, skvělá animace a vynikající hudba. Jeden z nejlepších a nejkrásnějších animovaných kraťasů, který jsem viděl. Místy depresivní hudba v částech podzimních mu dodává až pohádkový vzhled. Na samotném konci i slza ukápne, a to je co říci. Po osmi minutách děje budete lehčí o pár slz.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Minimalistická animace, maximální prožitek. Jeden z filmů, na jejichž konci vám naskočí husí kůže. I když je pravda, že bez hudby by to bylo o ničem ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Animace mohla být zajímavější, třebaže hra stínů je moc pěkná. Celé to bylo takové mile průměrné - až do samotného závěru. Ten mě však přinutil uronit, byť jen jedinou, slzu - a to není u cynika jako jsem já vždy jednoduché - takže přidávám ještě jednu *. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale nikterak odbytá animace, lyrický, smutný a dojemný snímek o dceři věčně vyčkávající návratu svého otce a hlavně vynikající hudba, bez které by to prostě nemohlo fungovat. I tak se však u mě osobně trochu minul účinkem, slzu jsem neuronil. 6/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Minimalistickou výtvarnou zkratkou pojatá až vskutku mysteriozní balada o údělu, o smyslu ztráty a čekání, které naplní se jak už to tak v těch věcech lidských bývá s (bez)nadějí stejně až v marnosti kdesi na konci, snad na věčnosti... Tož tak. . . . Úžasně emotivní animáček, hotový srdcerváč, jehož náboj ještě umocňují tklivé tóny harmoniky a piana v hudbě kanadského skladatele Normanda Rogera. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Normand_Roger ) . . . Lahůdka pro citlivé duše, které nezastydí se pro ukápnutou slzu za všechnu tu až nadpozemsky fatální dceřinskou (lidskou) lásku... - - - P.S. Pro fajnšmekry k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=HQfOFVMth5Q&feature=fvst, - - - - - (Poprvé viděno 30.6.2011 na YouTube, hodnocení 332., komentář zde jako čtyřicátý - 30.6.2011) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Emotivních kýčů vzniká v animované tvorbě díky působení studia Walta Disneye i komerčních animovaných seriálů samozřejmě spousta, ale jen zřídkakdy vznikne tak křišťálově čistý kýč v oblasti autorské tvorby. Dudoku de Witovi se to nicméně povedlo a využil smyslu pro sentiment u amerických akademiků tak zdařile, že za tenhle slzopudný filmeček slíznul dokonce Oscara. Líbila se mi sice minimalistická výtvarná stránka a do jisté míry oceňuju i hudební podmalbu, ale ten scénář mě bohužel naplňuje kvůli své vykalkulovanosti odporem. Celkový dojem: 40 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Postavy bez vzťahov sú jak animácia bez duše. Tu je to na pól cesty. Možno hlavne kôli smutnej atmosfére. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Milý, krátký animáček s vynikajícím hudebním doprovodem kanadského skladatele Normanda Rogera (bohužel nemá zde svůj profil) připomínající mi sladkou Francii přímořského venkova. Je to něžný příběh vyprávějící o životě, jak kolikrát zasáhne osud tvrdě svou rukou. Dojemné ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Father and Daughter je veľmi jednoduchý príbeh o nádeji, ktorý dokonele umocňuje forma po hudobnej a hlavne vizuálnej stránke. A po závere vo mne zanechal podobný pocit ako napr. American Beauty. Mix smutného uspokojenia. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další důvod proč považovat Evropskou animaci za výtvarně nejzajímavější a v mnoha ohledech za nejlepší. Tady se sice na první pohled hraje na city hodně, ale to vůbec nevadí, ono je to totiž patrno už od samotného začátku a tehdy měl divák buď přistoupit na pravidla hry, nebo to vypnout. Mě osobně by ke štěstí stačila možná jen pouhopouhá dokonalá animace, ale naštěstí k ní přibyl i velmi koukatelný příběh, kterému nevadí ani jeho prostota a jednoduchost.´Snad jen ten (jinak dozajista výtečný) hudební doprovod nemusel na pilu tlačit tak okatě (nebo uchatě?) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] .. A věř, že se znovu shledáme. A bude to jako dřív. A ty zapomeneš na léta která uběhla. Protože až se tak stane, čas bude to nejméně podstatné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemám rád smutné filmy o umírání. Technicky velmi zajímavé, to by si jistě zasloužilo spousty hvězd. Obsahově se mi to ale nelíbilo... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Až moc očividná hra na city. Ten konec a ta skvělá hudba mají jediný cíl, dostat diváka do kolen. Na mě to i díky chaotickému zpracování moc nezapůsobilo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pusté moře, dívka s kolem, vítr vlní trávu. Její hoře, čas jde kolem, snad přinese zprávu..." Samozřejmě, že jde jen o "bezostyšné emocionální vydírání". Tak ať. Schoulený v troskách člunu, ukolébáván šumícím časem, klidný a již smířen, usínám s nadějí, že... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Celou dobu jsem byla nadšená, krásná animace, milá hudba, poetický, skvěle vyprávěný, příběh... Až pak..ten happy end. Nějak mě zklamal. Nevím proč, ale prostě tam neseděl.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchý příběh o životě a smrti, zpracovaný však jemně dojemnou formou a minimálně polovinu toho dojetí dělá skvěle zvolený hudební motiv. Tomuhle říkám jednoduchá krása... ()

Reklama

Reklama