Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Vesměs jednoduché a ničím zajímavé zápletky, které jsou jen mizivě propojené, což by ani tak nevadilo, kdyby někam vedly a byly zajímavé. Výtvarné zpracování i hudba rozhodně plus, celé to ale spíše připomíná nádhernou krabici, ve které je ještě nádhernější krabice a tak dále, dokud vám nezbyde prázdno a hromada nádherných, již viděných krabic... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je zejména a především vizuální a obrazový majstrštyk a "ráj pro oko" ... Už za to barevné, vypiplané, ostré, nápadité a úžasně sladěné prostředí si film zaslouží dobré 3* a hotovo ... No a co se týče děje a prolínání se pěti totálně bizardních úletů - příběhů ... no bomba prostě. Ale běžný divák nezvyklý těmto japonským filmovým záležitostem to asi vůbec nepobere (viděl jsem tedy mnohem šílenější věci, tato se drží ještě hodně při zemi, ale i tak ...). Film nepustí a drží, člověk kouká, hlava mu to nebere, pousmívá se, občas se zasměje nahlas, ale jen párkrát. Je mu jasné že Japonci prostě umí a v těchto bizardních šílenostech, které vám šrouby v hlavě překroutí do všech stran, vykroutí a zase zakroutí na úplně jiná místa, jsou prostě mistři. Kdo má tyto ujetosti rád a má sklon k japonské bizardní kinematografii, rozhodně doporučuji!! U ostatních nevím, nevím ... ale ten vizual je úžasný, takže třeba jen kvůli němu ... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Survive Style 5+ je komedie nebo horor, ani nevím. Jedno vím určitě, nebavilo mě to od samého začátku až do úplného závěru. Pár scén sice dobrý, ale na mě moc barevné, přeplácené a občas s trapným humorem. Nedokážu nejspíš pochopit Japonský humor. Jelikož jsem čekal absolutně něco jiného, jsem silně zklamaný... 4/10 = 40% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

bezchybné zpracování, suprová stylizace, klipovité střihy, brutalita, humor - brilantní černá komedie servírující nám pět absurdních povídek, které se v průběhu filmu začnou prolínat a navíc jsou zaplněny postavami, které se jen tak nevidí - teplí vykradači domů, ptačí muž, filosofující nájemný vrah, nevtipná tvůrkyně "vtipných" reklam nebo nemrtvá manželka (tu jsem měl nejraději, už jen kvůli těm sexy převlekům:). Prostě další japonská šílenost, která mě totálně uchvátila... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to Japonsko, aby aspoň jednou do roka nepřišlo s nějakou pořádnou ztřeštěností. Survive Style 5+ je všechno možné, jenom ne normální film pro masové publikum. Musíte mu zkrátka přijít na chuť a přijmout hodně odlišný humor. Po vizuální stránce je to velmi osobité - syté barvy, kostýmy i další prvky tvoří umělecky velmi hodnotný celek. Děj, ač je sebevíc bizarní, dává po celou dobu smysl a ke konci se všechny příběhy prolnou bez zbytečného zmatku. K dokonalosti zde chybí skutečně jen málo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)
  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)

Reklama

Reklama