Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Steve Carell má ohromný komediální potenciál. Vlastně nejen komediální. V jednu chvíli ze sebe dokáže dělat idiota, a o vteřinu později vás dojme příběhem vyprávěným pomocí preparovaných myší. Bohužel ale také představuje skoro vše, co remake Blbce k večeři nabízí. Zbytek je (až na Shapirovu velmi dobrou hudbu) zavrženíhodná ptákovina, která neměla vzniknout. A ani se vlastně moc nedivím, když ji má na svědomí tým velice podobný tomu, který spáchal Kopačky. Zkrátka zbytečný remake natočený stylem "čím víc, tím líp". Carellovi držím palce, ať je jeho další film lepší. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Fr.originál z roku 98 je z mých nejoblíbenějších komedií.Sice jsem nepochopil natočení remaku,ale američani asi vážně než aby četli titulky,natočí si to sami:) Zvědavost mi nedala a musel jsem to zkouknout-a můžu říct že nelituju.Základní schéma je zachováno,ale jinak je nový blbec dost jiný.Ten fr.sice působil přirozeněji,ale Carell naštestí působí komicky a jeho blbost mě rozesmála.Ve dvojici s Rudem,který zase umí "hrát oběti" jim to sedlo.Z celého filmu je nakonec nejhorší závěrečná večeře-představení blbců,která působí dost trapně a vynuceně,jak z nějaké nepovedené grotesky. Resumé je,že na orig to nemá,ale na pobavení stačí:) ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdičku a to jen pro : Julie / Stephanie Szostak ... v tomto případě nějak nemohu nesrovnávat s originálem, takže .. pro mě je to jinak odpad! jako když vyšije .. a to na rozdíl od spousty místních protiamericky zaměřených človíčků já tento jejich komplex normálně nesdílím, ale tady musím otevřeně a nahlas prohlásit, že na francouzskou filmovou lehkost, eleganci a šarm amíci prostě nemají … ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Podle mě si ten film tak strašný opovržení nezaslouží i když uznávám, že když se film snaží hrát na vážnou notu tak osciluje mezi jednou a dvěma hvězdama... Jinak originál jsem neviděl, nemohu srovnávat. Také jsem čekal, že ona večeře zabere víc času. Jinak nehodnotím poselství filmu, které se snaží poukázat na to, že být "normální" je relativní... bla... bla.... i s dementem se dá kámošit bla.... bla... bla... ale v momentech kdy se opravdu zaměřují na to ukázat jaký je to idiot jsem se bavil a nejvíc mě rozesmál Morgan Freeman. Prostě ty figurky dementů jsou podle mě srandovní a smát se jejich idiocii je v pořádku. Ale jak se film začne brát vážně tak končí... ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Nedotknutý francúzskym originálom. Dinner for Schmucks je pre mňa dosť prekvapením pretože som nečakal nejakú horibilnú zábavu - síce som ju nedostal, ale vzhľadom na skvelé obsadenie ktoré ma neskutočný komediálny charakter to bolo veľmi stráviteľné a vo veľa prípadoch aj enormne zábavné, teda hlavne kvôli tomuto obsadeniu. O vtipné momenty nebola núdza, niektoré ale vyzneli trápne a bez efektu, pri iných som padal smiechom. Je to taký lepší priemer čo sa týka komediálneho žánru. A ešte niečo ... Stephanie Szostak je neskutočne nádherná - túto dámu budem pozornejšiu sledovať. 6+/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama