Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Romantický film o pirátech. Film začíná v Anglii za vlády krále Jiřího. Doktor Blood se jako odsouzenec, nespravedlivě nařčený z velezrady, stane otrokem. Po příjezdu na ostrov, kde je vystaven potupnému "handlu" s otroky, si jej koupí lady Arabella, milá a krásná dívka. Doktor Blood záhy jako otrok začne léčit na ostrově, protože zde není žádný lékař, který by pomohl svými znalostmi. Strýc lady Arabelly je však velice krutý, a otroky trestá za jakoukoliv maličkost. Peter Blood se s anglickými odsouzenci domlouvá na útěk a z ostrova.

Arabella se přesvědčila, že Blood je muž vynikajících kvalit a zamiluje se. Ani Peter není k jejím citům lhostejný, ale nechce si to přiznat, protože se cítí ještě pokořen způsobem, jakým si ho Arabella na trhu koupila. Bloodovi se podaří s otroky obsadit loď, a odplouvají na moře. Jako piráti začnou přepadávat loďstva nenáviděného krále. Za čas je jeho jméno známé ve všech přístavech... (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2milióna║ Herec Errol Flynn je jednoznačne jednou z najvýraznejších filmových osobností 30.rokov minulého storočia, čo dokazuje svojím šarmom v úlohe pirátskeho kapitána Blooda. Film má na svoju dobu spravené dosť slušne kulisy, na tvorcoch je vidieť že sa vedeli dobre pohrať s kamerou a tým pádom do vizuálu dobre zapasovali aj také nápadité vsuvky s tieňmi postáv, čo sú mimo obraz, taktiež súboje majú svoje nenahraditeľné čaro. /80%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Odysea kapitána Blooda byla jednou z prvních knih, které jsem ve svých pěti letech přečetl, a byl to pro mě náramný trhák. Proč si nezopakovat dětsví? Pardon, už to nejde. Ano, Curtizův Captain Blood je naprosto základní kámen veškerých pirátských filmů, který udělal z Errola Flynna hvězdu doslova přes noc. Ale té dobrodružné romantiky je na mě už moc. Na méně jak čtyři ale nepůjdu, protože z formálního hlediska chybu těžko pohledat. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Krásný a velkolepý snímek se skvělými herci. Errol Flynn coby férový pirát Peter Blood, krásná Olivia de Haviland, zlý francouzský pirát Basil Rathbone (který byl na plátně tragicky krátkou dobu) a Lionel Atwill v roli plukovníka Bishopa. Tato jména jsou už sama o sobě zárukou skvělé podívané. Film byl navíc skvěle natočený a nenudil ani vteřinu. Myslím si, že by filmu slušela již barva. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád vyhlásenia: "Nie je to bohviečo, ale na tú dobu ..." Ak je film dobrý, je dobrý nezávisle na dobe vzniku. Rovnako ako zlý. Väčšina filmov, ktoré som videl bola priemerná a ja som rád, že tri hviezdičky sú také širokospektrálne, že sa hodia aj na taký slabučký film, akým bol Captain Blood. Jeho režisér vynikal nadprodukciou filmov najrôznejšej kvality. Nakrútil aj slávnu Casablancu a pre mňa zaujímavý film s Elvisom Presleym - King Creole. Tento film si budem nejakú dobu pamätať iba preto, že som v ňom po prvý krát videl Errola Flynna a Oliviu de Havilland. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Můj první film a Errolem Flynnem a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaný. Čekal jsem, že té akce bude o trochu víc, možná až zbytečně mnoho je vyprávěno textem, ale hlavní hrdina je opravdu z těch, kterému se dá fandit. Takový zásadový frajer, na kterého se dobře kouká. Asi jsem ale čekal přece jen trochu víc. Souboj na meče má ale grády i po takové době. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (21)

  • Arabella Bishop (Olivia de Havilland) má vo filme maličkého psíka - pekinského palácového psíka. Ten sa však za hranice Číny dostal až na konci 18. storočia, pričom film sa odohráva v 17. storočí. (beso74)
  • Pre Errola Flynna (Peter Blood) to bola prvá hlavná úloha a ten bol z toho tak nervózny, že režisér Michael Curtiz musel neskôr, keď herec nadobudol istotu a sebadôveru, jeho najrannejšie scény z filmu pretočiť ešte raz. (beso74)
  • Kartová hra, ktorú hrajú Bronson (Hobart Cavanaugh) a Whacker (Donald Meek), sa nazýva Cribbage. (beso74)

Související novinky

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama