Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa ospravedlňujem Hafstromovi, ale po onom "znásilnení" Anistonky na začiatku filmu mi bola celá zápletka úplne jasná. Potom som sa hodinu dvadsať pozeral, ako sa moje predpovede napĺňajú a keď prišiel onen veľký zvrat, neubránil som sa úsmevu. Nie je to tým, že by som bol extra chytrý, ale tým, že niektorí scenáristi nedokážu napísať scenár s prekvapením, ktoré je skutočne prekvapivé. Film má ale spád a prináša nejakú tú myšlienku o súdržnosti rodny, či čo to nakoniec bolo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Aniston a Owen v napínavém thrilleru, jehož hlavními přednostmi je áčkové herectví, nepředvídatelné zvraty a napětí sledovat, jakže celý film dopadne? Jackpot! Derailed dokáže šikovně pracovat s napětím, postupně budovat atmosféru a přenést na diváka tu reálnou starost o hlavní postavu, což se poslední dobou u podobných žánrovek nestává, takže už jen kvůli tomu nejde jinak než hodnotit poctivou čtyřhvězdou. Povedená záležitost. (Ikdyž zkušený divák s trochou snahy ten zvrat prokoukne už na začátku:D) ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Není mým zvykem dívat se na filmy proto, abych na nich hledal chyby nebo abych co nejdříve přišel na jejich pointu. Možná jsem jich viděl ještě málo, možná jsem hlupák, ale upřímně řečeno mně je opravdu líto diváků, kteří jsou natolik zkušení či chytří, že ani ne po půlhodině vědí, jak film skončí. Rád vždycky dám filmu šanci k tomu, aby mne zaujal - a pokud to dokáže, nepotřebuji pak mlátit hlavou do zdi jen proto, že v sobě obsahoval nějaké to klišé nebo že nebyl první svého druhu. Nehodlám odsuzovat názor Vás, kterým se Derailed nelíbil, vždyť je Váš - stejně jako tenhle je můj: Mě tento snímek bavil od začátku až do konce. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hmm, velmi prijemne prekvapko. Tvari se to jako neskutecne tuctovy film, ale opak je pravdou. Od zacatku do konce to tahne vyborny Clive Owen, ktery si film od filmu ziskava me sympatie a kdyz ma do tymu Jennifer Aniston se kterou jsou skvely par, zacne je prudit Vincent Cassel (coz je prvotridni prudic) a cele je to vizualne schopne podano Håfströmem, ktery sice nenataci zadne bomby, ale s kamerou to umi, k tomu dobry scenar (ktery jsem neprokouknul!), tak mame necekany filmovy darecek na svete. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až moc přímočarý ale překvapivě zdařilý thriller, který nepřináší překombinovanou zápletku ale řemeslně kvalitní thriller s megasympaťákem Owenem, kterému podobné role sedí a dvojitou pointou, která nepřekvapí ale ani neurazí. Největší chyba filmu je v tom, že nemá nic co by diváka donutilo ke druhému shlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama