Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

reich 

všechny recenze uživatele

Kvalitní komedie plná typického humoru spíše pro mladší generaci, o které se dá říci, že položila základ dalším komediím tohoto tipu či parodiím. Humor vychází i z trapnosti a někdy až přehnanosti, ale na filmu se dá ocenit, že se snaží (alespoň částečně) ukázat diskriminaci menšiny a to prostřednictvím šikanování vedené ze strany Aplha bety (sportovci) a zároveň nám sděluje, že člověk má být hrdý na to, jaký je a nemá se za to stydět. Hlavními protagonisti jsou dlouholetí kamarádi Louis (Robert Carradine) a Gilbert (Anthony Edwards), kteří se rozhodnou postavit se šikanováním ze strany atletů, vedené Stanem Gablem (Ted McGinley) a Ogrem (Donald Gibb)... Tyto protagonisté slušně táhnout film po celých 90 minut. Za další zmínku stojí, John Goodman a James Cromwell. Osobně nemám rád filmy z tohoto prostředí, ale nějak mi tento film přirostl k srdci. 80%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Teen komedie z 80' let byli naprosto odlišné než ty dnešní.Byli sice naivnější a potrhlejší,naopak míň vulgárnější a míň ujetější.Pomsta šprtů odstartovala "šprťáckou" teen sérii,u které za povšimnutí ovšem stojí pouze právě tento první díl.Humoru tu zas až tolik není,nicméně o nudu se zde nejedná,je to spíš zábavný a oddechový filmeček,než potrhlá taškařice.Děj je hloupoučký,ale má spád,herci jsou vesměs sympaticky potrhlí,takže zde nevydím žádný problém,skutečně oddychovka pro úsměv na rtu. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vtipná osmdesátková komedie z univerzitního kampusu o boji brýlatých šprtů s místními sportovci ze spolku Alfa Beta. V některých momentech jsem měl fakt záchvaty smíchu (soutěž v krkání a sex na měsící v masce Darth Vadera). Narozdíl od komedií, které se točí teď, mají šprti tak akorát stopáž a ke konci humor graduje (namísto aby ke konci přišlo nějaké pitomé půlhodinové morální ponaučení). ()

xdarebak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Jde o první komedii tohoto ražení, kterou jsem v životě viděl. Dle mého názoru je tento film jakýmsi předchůdcem pubertálních komedií stylu "prci prcičky". Vždyť samotné téma Pomsty šprtů je prakticky totožné s nejnovějšími prcičkami, akorát z odvrácené strany pohledu. U mě má tento film 5 hvězdiček ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Klasické klišé, kdy sportovci (zde blbci) dostanou na prdel od šprtů. Nějaký vtip tam teda jako sem tam byl, ale žádná sláva. Jinak docela nuda a hlavně ta soutěž byla fakt blbost. Kdo kdy viděl letět ohebný oštěp? Osobně nemám šprty rád, takže vždycky jak nějakého vidím, pěkně mu jednu nakouřím. 2-* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Jediné postavy, ktoré sa objavili vo všetkých častiach série, boli Lewis (Robert Carradine), pán Skolnick (James Cromwell), Lamar (Larry B. Scott) a Booger (Curtis Armstrong). (m.a.t.o.)
  • Poindexterove sklá v okuliaroch boli tak hrubé, že cez nich Timothy Busfield nemohol vidieť. V scénach, kde sa pohybuje, má preto vždy pri sebe doprovod, ktorý ho vedie. (m.a.t.o.)
  • Originálny názov filmu je Revenge of the Nerds, čo sa doslovne dá preložiť ako Pomsta hlupákov. V Španielsku bežal film pod názvom La revancha de los novatos (Pomsta nováčikov), pretože pre anglické slovo "nerd" kedysi dávnejšie v španielčine neexistoval žiadny preklad. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama