Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (503)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, na minútu presne začínajúce tam, kde prvý diel skončil. Inak ostáva všetko po starom - stupídne, oxymoronom vyjadrené "krásne utrpenie" rovnako ako u predchodcu. Najzaujímavejším artiklom tejto zlátaniny tak zostáva zvýšená animálnosť (sexuálna i krvilačná) úmerná prechodu od gotického špinavého urbanizmu smerom k vidieckym spustnutým lokáciam a jediný druh zábavy zas vychádza z vŕšiaceho sa počtu okatých citácii na Cameronov veľký flák, pričom záverečný monológ sa už ale inak, ako drzou vykrádačkou ani nazvať nedá... . ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vidno, že Len Wiseman sa Underworldom len rozbiehal. Jeho réžia je do detailu prepracovaná a tak akčné scény, ktorých je tu požehnane, sú cool a drsne krvavé. Naša zaľúbená dvojica je na plátne tentokrát po celí čas a musí sa veru poriadne obracať aby to besnenie ľudí, megaupíra, hordy vlkolakov a záverečného motherfuckera vôbec prežila. Skoro im nezostal čas ani na kvalitný sex :) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

kate beckinsale je krásna, šetrenie na tom, že sa točilo v Maďarsku sa prejavilo na tom, že podobne ako v jednotke sú efekty efektné, aj keď v jednotke mi prišli efektnejšie. Celkovo však - hovadina. Na tretí diel už radšej ani nepôjdem, pretože ten už scenár asi mať nebude už vôbec. V tomto pokračovaní sa ešte aké také náznaky scenára (i keď mizerného) nájsť dali. Režisérovi patrí moja vďaka za jedinú jednu vec - že ukázal pekné telíčko krásnej Kate sťaby Selene. Ale inak alogická a na akčný/fantasy/horor pomerne nudná popcornová vyumelkovaná záležitosť. S jednotkou som bol teda spokojnejší ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady už nám až nebezpečně přibylo děje, mytologie celé frenčízy, ale opět to jediné, co zůstává i nadále koukatelné, jak latexová Kačka v hlavní roli. Škoda, že už přibylo i barev, vidět tu její milostnou scénu opět v kovově modré by bylo zajímavější. A Dereka Jacobiho si i v paměti nadále raději ponechám jako Claudia. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Efektnejšie, krvavejšie a stupídnejšie ako jednotka. Plochosť postáv ostala zachovaná, len Kate je teraz trochu výraznejšia (na čom sa zrejme podpísala erotická scéna a kamera ťažiaca maximum z jej peknej tváre). Rovnako ako v jednotke aj tu Wiseman pracuje so "scenárom" vystavanom na legende z minulosti, do ktorej sa Selena zapletie. Takže opäť tu nejde o hlavnú hrdinku, ale o vedľajšie postavy. Počas filmu som sa nezbavil otázky "PREČO SA SAKRA VŠETCI MLÁTIA A STRIEĽAJÚ?!" Minimum ozrejmenia konania postáv, maximum feelingu. Na rozdiel od ULTRAVIOLET je to aspoň decentnejšie natočené, ale film nedokáže (možno až na výstup Dereka Jacobiho) vtiahnuť diváka do deja či nebodaj akcie... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku sa dozvedáme, že lykan po smrti naberie ľudskú podobu, avšak počas scény v kláštore sa toto pravidlo ignoruje. (johnsnow)
  • Film s rozpočtem 45 milionů amerických dolarů jich v Severní Americe po premiéře vydělal 62,3, celosvětově pak 111,5. (NIRO)
  • V scéne, kde Selena (Kate Beckinsale) a vojaci skáču z vrtuľníka do vody, je vidieť ako si vojaci nasadzujú na tváre masky, ktoré im zakryjú celú tvár - a majú ich aj pri výskoku. No v následnom zábere pod vodou majú už potápačské okuliare a kyslíkové prístroje. (N0X.)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama