Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

meave 

všechny recenze uživatele

Nebolo to také strašné. Bolo to lepšie ako kopec iných komédií, ktoré na Vianoce pozeráme. Ibaže si spomíname na tie predtým, na naše detstvo a zábavu na dedinách. Na časy keď sme nesedeli celé dni pred počítačmi a televízormi a dedov čo otužujú deti pod studňami. Každopádne to ani zďaleka nedosahuje úroveň predošlých komedií. Asi sa to jednoducho nemalo stať a už vôbec sa to nemalo snažiť až tak kopírovať geniálne originály. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom, že budu srovnávat nesrovnatelné - Holý x Mádl, Němec x Etzler atd., před pouštěním "krokodýlů" jsem měl ty nejhorší obavy o mou nervovou soustavu a zvýšenou kyselost v žaludku, hle já to přežil! A co víc párkrát se zasmál. Lze konstatovat, že v současné produkci českého filmu pro celou rodinu je to veledílo. Jen se nemohu poprat s tím, co je dobře... :-)) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 9/10/// +krásná příroda a celkově prostředí, 2 opravdu vypečené scény (lanovka a domácí doučování), pro mě příjemní herci, režie -hudba se mi netrefila do vkusu, Jiří Mádl má málo prostoru, jeho postava je nevyužitá/// Dnes tento film možná mnoho lidí neocení, ale myslím si, že časem tento film získá na váze. Neříkám, že se stane kultovním jako film S tebou mě baví svět. Přeci jen i konkurence je dnes větší. Tento je ale natočen v podobném duchu a je určen pro celou rodinu. I když ze začátku to tak nevypadalo a spíš se tvářil jako film pro nejmenší. A to bývá často kamenem úrazu. Že dospělím se ten film zdá potom moc dětinský. Naštěstí to neplatí stoprocentně a i větší diváci si tady najdou své. Já osobně jsem při scéně s ňaďou Konvalinkovou na lanovce dostal záchavat smíchu a o pár minut dlaší scéna kdy paní profesorka doučuje Václava Postráneckého a on má "problémy s emisemi" jsem se válel po zemi. Někdo by řekl, že k radosti stačí málo. Z druhé strany mince bych rád zmínil, že film místy působí dost roztříštěně, v posledních 20ti minutách dost nelogicky a natahovaně. Navíc mi přišlo, že některé postavy byly zbytečné. Ale ať to uzavřu: mrkněte na film o filmu./// Celkem 63%/// ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Slabé B a to jsem ještě zavíral obě oči. Tak je známo, že naše země nedělá zrovna libové a někdy až filmové snímky. Ale tohle je přesný příklad, filmu za pár šupů, co stejně vynese jen pár tisícovek. Čekal jsem aspoň trochu více od Jirky Mádla, protože sem si myslel, že by se mohl dostávat do lepších hereckých rolí, ale tenhle výkon ještě více utvrzuje můj názor, aby zůstal tam, kde je teď. Některé scény se sice vydařily, ale přesto jak jsem prve zmiňoval slabší průměr. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Aby se ušetřilo, štáb s herci cestovali do Tater, kde se natočily první záběry, vlakem. (ČSFD)
  • Ve chvíli, kdy učitelka Kája (Jaroslava Kretschmerová) sedí u počítače, je možné si všimnout, že není na skutečných internetových stránkách, protože cíl otevřeného souboru je ve složce Documents. (David7)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama