Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Firewallje velmi jednoduchý thriller na jedno zkouknutí, dobře se na něj kouká, nepřekvapí a má výborné herce. Ford je dobrej herec, i když zdálo se mi že trochu ztloustl:-) Teroristi byly ale nejlepší docela mě překvapilo že se tam dostaly taková sorta herců Bettany je poměrně ďábelsky klidnej, Vieluf se už dost změnil od dob Americkýho vlkodlaka v Paříži a Waldau je furt sympatickej. I když upřímě film není nic moc, a jak jsem řekl nepřekvapí, tak si dokáže diváka "ukradnout" pro sebe, a nenechá vydechnout. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se tahle svižná jednohubka dost líbila. Jistě, klišé tam bylo tolik, že by se za to styděl i Uwe Boll, ale jednou za čas, pro k čertu ne? Navíc Harrison zde podává skvělý výkon (na to, jaký to je děda je vážně dost akční) a Paul Bettany byl skvělý parchant. A tohle někdy stačí, na těch 70 %… ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kdyby existovala filmová kuchařka univerzálních hollywoodských receptů, Firewall by v kapitole krimi thriller zcela jistě nemohl scházet. Profesionální kuchař vzal pořádně provařené ingredience a výsledkem je po všech stránkách typický hollywoodský pokrm. Čekal jsem zhruba tříhvězdičkový thriller a také jsem ho dostal. Technice počítačové bankovní loupeže jsem vůbec nerozuměl, ale to asi málokterý divák dokáže. To samozřejmě trochu komplikuje prožitek z filmu, za větší hřích ale považuju, že Firewall je jakýmsi souhrnem žánrových klišé, které nepřinášejí nic nového a originálního. Tudíž celkem snadno uhodnete dějový tok, navzdory tomu všemu ale Firewall dobře funguje a diváka nenudí. Napadá mě srovnání s Costnerovým Osobním strážcem. Největší „perla“ přichází na závěr – samozřejmě nebudu prozrazovat o co jde, ale je to klišé jako Brno. Vlastně jako Hollywood. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto snímku je, že tu obrovskou nudu, která jej provází v jeho první polovině, dokáže v polovině druhé docela slušně eliminovat a zanechá tak o něco lepší dojem, než by si zasloužil. Jeho nevýhodou je pak všechno ostatní - jedná se totiž o jedno velké klišé. Samotný příběh už být otřepanější snad ani nemohl, až na psa s GPS v obojku zde nenajdete vůbec nic nového; Harrison Ford svoji roli odchodil jako nějaký začátečník a co se týče hudby, Massive Attack asi moc důvodů k radosti z účinkování v této patlanině nemají... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší jeden z bankových akčných thrillerov, ktorému z priemernosti vypomáha celkom slušné nápady v druhej polovici filmu a herecké obsadenie. Naopak veľkým mínusom je hudba a v niektorých, hlavne v prvej časti, až prílišná ohranosť a o typickom hollywoodskom happy-ende ani nehovorím. Ale aj tak toto nízke hodnotenie celkom nechápem. Aj keď síce vidno, že Fordovi už dochádzajú sily na takéto úlohy, no tu sa to ešte dalo vydržať. 75%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)
  • Na otázku, co by dělal, kdyby jeho dítě bylo v ohrožení - jako je tomu v případě postavy Jacka Stanfielda (Harrison Ford) - Paul Bettany (Bill Cox) odpověděl: "Film je samozřejmě film, ale nedávno se mi v Kanadě stalo něco, co mi podobnou situaci vzdáleně připomnělo. Nesl jsem svého syna v takovém tom batohu na břiše a přecházel jsem silnici, kdy se proti nám najednou strašně rychle vyřítilo auto. Zareagoval jsem úplně podvědomě a otočil jsem se k němu zády s tím, že dám synovi o dvě desetiny vteřiny víc, než zbývá mně. V tu chvíli jsem se cítil jako člověk, kterým jsem vždycky chtěl být. Říkal jsem si, jak je krásné, že můžete někoho takhle milovat. A zároveň jsem věděl, že by mi nedělalo žádný problém spáchat vraždu. Řidič zastavil sotva pár centimetrů, možná milimetrů od nás a já mu zkusil rozbít sklo, abych ho mohl vytáhnout ven a umlátit k smrti za to, že tahle ohrozil moje dítě. Cítil jsem zároveň neskutečnou lásku a neskutečnou nenávist." (NIRO)

Reklama

Reklama