Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Harrison Ford stále ve formě, slušná forma i napětí -pořád né tak dobré jako Rukojmí s Willisem/// To jsou právě 2 filmy které jsem spolu srovnával (možná právě proto, že v obou hraje Jimmy Bennett) a Rukojmí z tohoto souboje vychází jako výtěz. To ovšem nevadí. Firewall je i tak solidní podívaná, které vévodí právě herci v čele s Fordem a rozhodně není špatnej aní záporák Paul Bettany. Ten by se dal prozměnu zase srovnávat s Tymothy Olyphantem ze Smrtonosné pasti 4. A takhle bych mohl pokračovat. Jen ještě zmíním že Firewall působí levněji než oba zmíněné filmy. Méně akce, méně efektů./// Celkem 74%/// ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Filmy o tom že někdo vezme někoho jako rukojmí v jeho vlastním bytě miluju. Sice tohle není taková pecka jako Willisovi Rukojmí ale je to pořád dost slušné. Dobrá akce, logický příběh a k tomu slušné herecké výkony Forda, o kterém nevím jestli se do příběhu o virtuálním zločinu se svým stereotypem Inidiana Jonese hodí a hlavně Paula Bettanyho který ho herecky předčil a hlavně mu jdou záporáci dost dobře...slušné dvě hodiny celkem kvalitní zábavy... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se tahle svižná jednohubka dost líbila. Jistě, klišé tam bylo tolik, že by se za to styděl i Uwe Boll, ale jednou za čas, pro k čertu ne? Navíc Harrison zde podává skvělý výkon (na to, jaký to je děda je vážně dost akční) a Paul Bettany byl skvělý parchant. A tohle někdy stačí, na těch 70 %… ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná režisérská rutina okleštěná o veškeré napětí a zábavu. Je smutné vidět, jak se herci jako Harrison Ford a Paul Bettany topí v podobných sračkách a zapadají do temných hollywoodských vod. Nezbývá než doufat, že legenda se vrátí na svůj trůn a nadějný Bettany si začně pečlivěji vybírat své role. Nesmyslný nápad se svědomitým taťkou, který ve svých počítačových znalostech předčí všechna mladá ucha tápe už od základů, ale i tak mohl být mizerný scénář s notně provařenou zápletkou a nepříliš zajímavým záporákem minimálně slušným průměrem. Ale to by režie nesměla být neskutečně unylá, přízemní a bez nápadů. Největším překvapením tak zůstává výkon Richarda Loncraina. Kde je jeho nadhled a nápaditost, která dodala kouzlo předchozímu Wimbledonu? V dnešní době diváka neokouzlí funkční řemeslo, každý očekává zábavu, a té se mu ve Firewallu nedostane. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ford na to pořád má, o tom není žádného sporu. V dalším Indym nevidím problém. Bohužel Firewall je čistě rutinní žánrový guláš, který silně připomíná již zmiňovaného Rukojmího s Willisem s tím rozdílem, že není zdaleka tak temný a Ford není zdaleka takový drsoň jako Willis. Jeho spořádaný tatík mě tu příliš nepřesvědčil, zato druhá půlka je mnohem lepší. To je ten starý pardál Ford, jak ho známe z Air Force One, či z Ryanovek a nic mu nesluší víc, než zkrvavený obličej a chvějící se tělo. Závěr je skutečně ten jediný strhující moment filmu a finální rvačka je neskutečně působivá. Bohužel víc toho není. Bettany je neslaný nemastný a samotné bankovní machinace těžko pochopitelné (silně pochybuji, že takhle to v reálu chodí) normálního divákovi - bez jediného náznaku vysvětlení, pomocné ruky - ani ťuk. Tápání a vcelku podprůměrná věc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)
  • Na otázku, co by dělal, kdyby jeho dítě bylo v ohrožení - jako je tomu v případě postavy Jacka Stanfielda (Harrison Ford) - Paul Bettany (Bill Cox) odpověděl: "Film je samozřejmě film, ale nedávno se mi v Kanadě stalo něco, co mi podobnou situaci vzdáleně připomnělo. Nesl jsem svého syna v takovém tom batohu na břiše a přecházel jsem silnici, kdy se proti nám najednou strašně rychle vyřítilo auto. Zareagoval jsem úplně podvědomě a otočil jsem se k němu zády s tím, že dám synovi o dvě desetiny vteřiny víc, než zbývá mně. V tu chvíli jsem se cítil jako člověk, kterým jsem vždycky chtěl být. Říkal jsem si, jak je krásné, že můžete někoho takhle milovat. A zároveň jsem věděl, že by mi nedělalo žádný problém spáchat vraždu. Řidič zastavil sotva pár centimetrů, možná milimetrů od nás a já mu zkusil rozbít sklo, abych ho mohl vytáhnout ven a umlátit k smrti za to, že tahle ohrozil moje dítě. Cítil jsem zároveň neskutečnou lásku a neskutečnou nenávist." (NIRO)

Reklama

Reklama