Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater už dokázal, že je všestranný režisér, který miluje experimenty a točí filmy z lásky (a pravděpodobně přátelství). Temný obraz podle knihy P.K. Dicka perfektně vystihuje atmosféru a myšlenky tvůrce. Nejvíce tomu pomáhá překreslení herců speciální metodou, která je naprostý základ pro speciální oblek, v kterém chodí oblečen Keanu Reeves, aby nebyla prozrazena jeho skutečná identita jako tajného policisty (nebo tajného zločince?). On, Winona Ryder, Robert Downey Jr. a Woody Harrelson jsou skvělý herci a potvrzují to i zde. Animace jim ještě více pomáhá a všichni se vyjadřují nezaměnitelným způsobem. Richard Linklater režijně film zvládá a myslím, si že ho natočil jak nejlépe to šlo. Pár nudných částí se dá přehlédnout, ale pokud diváka atmosféra podivuhodného světa autora předlohy nepohltí, film bude zklamáním. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že je na tomhle filmu až moc vidět vítězství formy nad obsahem, celej děj je příšerně nudnej a nezáživnej a ani známý herci, včele s Keanu Reevesem, to moc nezednou. Snad jenom Woody Harellson je zase s tim svým zvláštním projevem nepřehlídnutelnej. Krom toho ani ta vizuální stránka se mi moc nelíbila, sice se jedná hlavně pohybově a takovou malou revoluci, kdy to vypadá skvěle realisticky a celkem působivě, ale ty rozmálzý držky, barvy a špatná hra světel to dost srážej. Daleko víc se mi líbila černobílá Renesance než tohle. Nicméně když v tom někdo nějakou myšlenku bude chtít vidět, tak jí asi najde, ale film sám osobě to je nudnej ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý animací, hrající si se stíny a svým skutečně zajímavým, smutným a drsným příběhem odehrávajícím se kolem drog a policie. Příběh věnovaný přátelům Philipa K. Dicka, kterých většina už zemřela dlouho před ním. Rozdvojenému a zmatenému pohledu na svět očima Boba Arctora snadno uvěříte při této animaci, který na vás zanechá divně zbarvený temný svět, jako kdyby jste se stali i vy jedním z narkomanů a prožívali tento příběh. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)
  • Pri bližšom pohľade si môžete všimnúť, že okolné prostredie nie je na rovnakej kvalitatívnej úrovni animovaného spracovania hercov, čo v niektorých chvíľach ostro kontrastuje. (Greenpeacak)
  • Na konci filmu ve výčtu zesnulých či nemocných závislých přátel PKD figuruje i sám autor. Jedná se o jméno Phil s poznámkou poškození slinivky. (Xeelee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno