Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +Reeves, Downey Jr. a Harrelson, prostě super trojka, výborný český dabing, hodně zajímavá a zdařilá technologie zpracování, tohle jsem ještě neviděl -těžko se dá proniknou do děje nebo k postavám, atmosféra mě tolik nepohltila./// Temný obraz jsem chtěl vidět hlavně kvůli netradičnímu zpracování, které mě opravdu zaujalo. Děj filmu už je takovej složitější na pochopení, někdy trošku nudnější a ukecanější. Přesto stojí film za vidění, už jen kvůli formě a hercům./// Celkem 66%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je propracovaná, že kolem sebe doslova zadupává vše ostatní. Herecké obsazení je skvostné, ale příběh sám o sobě tak působivý není a hodně dokáže nudit. A právě to nevšední zpracování a Linklaterův novátorský přístup jsou tím nejlepším, co tenhle vymoděný snímek přináší. Ale děj je podle mě vždy důležitější, než působivý vizuál. A tady to dějově docela vázlo. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi sonda do života totálně vygumovaných feťáků a tajných agentů kteří aby mohli proti drogám bojovat se těmito feťáky musí stát. A skvělé je že i přes novátorskou technologii kterou je film natočený a která z filmu dělá vizuálně úchvatnou záležitost je v něm opravdu nejdůležitější příběh a psychika postav a veškeré efekty a digitální kouzla stojí až v pozadí a jen dodávají filmu punc originality a jedinečnosti. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý animací, hrající si se stíny a svým skutečně zajímavým, smutným a drsným příběhem odehrávajícím se kolem drog a policie. Příběh věnovaný přátelům Philipa K. Dicka, kterých většina už zemřela dlouho před ním. Rozdvojenému a zmatenému pohledu na svět očima Boba Arctora snadno uvěříte při této animaci, který na vás zanechá divně zbarvený temný svět, jako kdyby jste se stali i vy jedním z narkomanů a prožívali tento příběh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorbu P.K. Dicka mám rád, jeho adaptácie tiež, aj keď sú s ich predlohami spojené vačšinou len ústrednou zápletkou. A scanner darkly som nečítal, čo je chyba, pretože z filmu som žiadne posolstvo alebo zrozumitelný dej nevyčítal. Myslel som, že vo finále prijde niečo špeciálne, film ale zrazu skončil a ja som nevedel, čo si mám o ňom myslieť. Treba ale kvitovať originálny vizuál a (že vraj) vernosť predlohe. VIDENÉ ZNOVA A PREČÍTANÉ: Hodnotenie sa tým pochopiteľne zvyšuje, ako adaptácia je to super. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Malou roli si v tomto filmu o vládní konspiraci proti občanům zahrál americký moderátor Alex Jones, známý svou propagací konspiračních teorií o Novém světovém řádu. Příznačně se zde objevuje v roli pouličního kazatele, který s megafonem varuje před látkou  a kterého následně zatknou vládni agenti. (KlonyIlony)
  • Ve scéně, kdy jde Freck do obchodu s lihovinami koupit víno, objevuje se značka vína St. Ubik, která je odkazem na román Philipa K. Dicka „Ubik“. Podobně odkazuje na autora značka sluchátek „Phil D“, které má žena v kontrolní místnosti, nebo značka zápěstník kalkulačky „Phillip“, který má James (Robert Downey Jr.). (Caaslav)
  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)

Reklama

Reklama