Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Tato čtyřdílná minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Elizabeth Gaskell. Do průmyslového města Milton na severu Anglie přijíždí z pořád ještě starosvětského jihu se svými rodiči Margaret Haleová (Daniela Denby-Ashe), která zde poznává úplně jiný, moderní způsob života. Najde si přátele mezi dělníky a setkává se také s charismatickým továrníkem Johnem Thorntonem (Richard Armitage), ke kterému cítí nejprve silnou antipatii pro jeho někdy až hrubé chování k jeho zaměstnancům, ale později poznává, že nic není jen černé a bílé... Film se zabývá také spory mezi majiteli továren a jejich zaměstnanci, stávkou a vznikem prvních odborů. Po uvedení série v Británii bylo BBC, které sérii vysílalo, nuceno zrušit diskuzní stránky k tomuto seriálu, protože byly zahlceny nadšenými ohlasy žen, které okouzlil představitel hlavní role. (maku1304)

(více)

Recenze (89)

Theresia 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nebyla roztřesena tak žáru-plnou a vznětlivou atmosférou jako při této sérii obrazů. Charisma Thorntona bylo naplňující všechny prostory, až jsem se divila, že mohu dýchat a že Margaret si zachovává svoji chladnost a odstup. Přesto je tu však pár důvodů, proč nejsem úplně udolána. Příběh byl dle mého velmi nevěrohodný, sled událostí velmi nastavený a gradace závěru rovněž nevěrohodná. Myslím, že je na místě abych si přečetla předlohu, neboť alespoň v ní bych mohla lépe pochopit jednání většiny postav. Dále jsem trochu skeptická co se týče Thorntonovi osobnosti, asi si připadám trochu zahlcená ideály perfektních mužů z minulosti, vysněné spisovatelkami, neboť nevěrohodnost tohoto ideálu mě trochu popuzovala, přestože jsem tou vidinou byla okouzlena.. A tak se směsicí pocitů se loučím s tímto energií naplněným dílem a přes všechny záporné body, jsem si jistá, že se v budoucnu s Thorntonem přes obrazovku znovu setkám. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Poetický zážitek přesně podle mého gusta, který pobaví i rozesmutní. Tak teď už vážně, mám slabost pro tyhle příběhy. Ne nadarmo se říká, že někoho milovat znamená víc než jen myslet na vlastní štěstí. Čtyřhodinová podívaná stojí určitě za to. Mimochodem, proč nezachovali originální název seriálu North & South, to nechápu, vždyť ten název Láska v bílém pekle je fakt pitomost. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Taková Pýcha a předsudek devatenáctého století v průmyslovém prostředí, ohraný příběh, který ovšem neomrzí. Dala bych klidně pět hvězd, ale hlavní ženská postava mě opravdu nijak neuchvátila, a to zejména vzhledově. Opravdu se těžko věřilo, že takový krásný jinoch v podání Richarda Armitageho se zakouká do někoho jako je Daniela Denby-Asheová. Ale co, i tak jim fandíte a prožíváte to tak akorát......a brzy si to pustíte znovu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Vynikající BBC minisérie, adaptace knihy z pera mi neznámé Elizabeth Gaskell, s vynikající atmosférou, hudbou a výbornými herci. Ačkoli se místy může zdát schematická podle vzoru Austen s postavami napevno zaškatulkovanými, dohromady všichni a vše tvoří životný svět průmyslového města konce 19. století, v jehož čele stojí charismatický (!!!) gentleman Richart Armitage. Nerada to říkám, ale bez něj by ta série byla pravděpodobně poloviční. I believe I have seen the hell... It is white. Snow white..." ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Aj keď kvalitných seriálov z dielne BBC som už videla veľmi veľa, stále ma neprestáva udivovať ten dokonalý spôsob spracovania príbehov, vynikajúci výber hereckého obsadenia a spôsob rozprávania príbehov. A vždy sa nájde aj taký, ktorý ma nadchne a prekvapí nadmieru, a sem patrí aj tento seriál. Priznám sa nepoznám doposiaľ knižnú predlohu (chystám sa túto chybu čo najskôr napraviť), ale nemyslím si, že by prečítanie knihy malo mať nejaký vplyv na to, že túto minisériu zaradím k mojim srdcovkám. Príbeh možno trochu vzdialene pripomína Pýchu a predsudok od Austinovej, ale čo sa týka obsahu zdá sa mi oveľa prepracovanejší, najmä čo sa týka postupnej premeny hlavnej hrdinky, pretože tu na rozdiel od P&P nedochádza len k zmene postoja voči určitému človeku, ale aj k prerodu celej osobnosti v oveľa zaujímavejšej a dramatickejšej forme. Už teraz viem, že tento seriál si onedlho po prečítaní knihy, určite pozriem znova! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Margaret Haleová (Daniela Denby-Ashe) přináší svůj košík s chlebem do ulice, kde bydlí Higgins (Brendan Coyle) se svou rodinou, je možné vidět, že jeden bochník je zabalený v silikonovém sáčku. Ten ale v době, ve které se příběh odehrává, ještě nikdo neznal. (ashqa.fi)
  • Pro natáčení závěrečné scény na nádraží byl použit pouze 1 vlak. (rhiannon)
  • Leonards (Russell Mabey) byl podle původního díla námořník sloužící s Frederickem Halem (Rupert Evans) na stejné lodi. (rhiannon)

Reklama

Reklama