Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Dvacet let starý animák, o kterým jsem popravdě ani neslyšel, a Já na něj narazím náhodně, jen díky dětem, až teď! Stydím se, ale na druhou stranu jsem možná radši, že to přišlo až teď, pač s dětma to je hold jiné a má to lepší atmosféru. :-) Ideální rodinný film! Jinak teda i něco k filmu: Originální, nápadité, bláznivé a velmi vtipné... 90% ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapivě hodně zábavné. Poté, co jsem viděla Atlantidu i Ostrov pokladů, jsem tomuhle animáku moc šancí nedávala, protože předchozí jmenované sice nebyly špatné, ale nijak zvlášť mě také neoslnily. Tady mě ale čekal povedený soundtrack, pěkná animace a hlavně skvělý, chytrý humor, který docení pravděpodobně více dospělí než děti. Za mě super, akorát dlouhé a příjemné odpočinkové pokoukání. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztekany a jednoduchoucky dej, ktery se nesveze ani na naspeedovanych postavach, ktere hrave predci bombasticka veverka (opet?) s dohromady 30ti vterinovou rolickou. Celkova krecovita rozevlatost byla ze zacatku jeste fajn, v Disneyho filmech i prekvapujici, ale postupem casu i za kratoucke stopaze stacila nehorazne otravovat. Kratkometrazni filmy Looney Toons jsou pro tohle vhodnejsi, nezachrani to ani tech asi pet povedenych vtipku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neinfantilní pohádka, která pobaví děti, ale kupodivu i dospělé. A to i přesto, že není plná dvojsmyslů. Všechny postavy kromě Pacha jsou vtipné a dvojnásob to pak platí o čarodějnici a jejím pomocníkovi. Navíc i když je zápletka pohádkově jednoduchá, některé vtípky jsou opravdu originální. A i když se při sledování Není král, jako král neprohýbáte smíchy, těch vtípků je tolik, že vám úsměv z tváře opadne až při zavěrečných titulcích. Škoda že podobných animáků Disney nedělá víc a nevybodne se na přiblblé Barbie a jiné hnusy. Ale i tak mi hlava nebere, co na placaté pohádce s relativně krátkou stopáží, stojí 100 mil. USD ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák, bezva neokoukaná lokalizace, příjemné postavy, prostě tak nějak všechno, co dělá dobrý film dobrým filmem. Disney ovšem samozřejmě dojíždí na Pixary, kteří bohužel pro každé jiné studio vládnou tomuto království a v podstatě až na výjimky nedovolují ostatním pětihvězdičkový úspěch. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama