Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Joint Security Area" a "Thirst" sú jediné dva snímky s ktorými sa mi Park trafil do noty. Mám rád čudesnosť obalenú do originality, no tento druh spracovania plný zvláštností v dlhotrvajúcej stopáži mi proste nereže, a nech robím čo robím, z Kórejských tvorcov mi tento "rejža" príde ako jeden z "najslabších" (obrazne povedané). Ja skrátka buď neviem oceniť čo ponúka, pričom viac ako 80% ľudí vidí niečo, čo ja nie, alebo to len nie je moja šálka kávy (inak ja kávu nepijem). Tak možno nabudúce Park Ji Sung. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Najslabšia časť trilógie pomsty. Skvelé scény striedajú nezmyselné zábery, ktorých pointa mi častokrát úplne uchádzala. Pre zorientovaní v deji príliš nepomáha ani chaotické skákanie medzi prítomnosťou a minulosťou. Keď ma film začal baviť, blížil sa už jeho koniec. Čo je škoda, pretože predošlé dve časti boli skvelé a určite si ich dám niekedy znova. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve všech třech filmech náležících do Parkovy trilogie o pomstě režisér vychází z pojetí odplaty jakožto prostředku, kterým oběť doufá do svého světa navrátit racionální řád. Uchýlením se k odplatě však zasahuje do životního řádu druhých osob, čímž zákonitě uvádí do chodu tragický řetězec příčin a následků. Parka zajímá dualita pomsty přinášející zároveň destrukci i sebedestrukci. Jeho hrdinové proto nikdy nejsou heroičtí, nýbrž jsou vždy ubozí a tragičtí, a vykonáváním vendety se opětovně stávají oběťmi. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nic zas tak uzasnyho se nekona, ale zklamanej nejsem, moc sem necekal, protoze sem zvyklej, ze vetsina cinskech filmu je na csfd nadhodnocena. Ze zacatku me film dobre naladil, uvodni titulky jsou genialni a prvnich asi 10 minut je perfektnich. Jenze pak se tam furt motaj naky postavy, lita se v case, nevedel jsem kdo je kdo a o co jde a v podstate se nic nedelo. Pomsta zacne az nekdy za 70 minut, ale cca 30 minutova scena s rodicema je fakt pekne vostra a to i presto, ze se nekonaj zadny jatka. No a zaverecnejch 15 minut je zbytecnejch. Nicmene herci hrajou slusne, zadny hystericky vriskani se nekona, hudba je velice prijemna a po vizualni strance je film moc peknej a i pres ten zmatenej a pomalej pribeh sem se moc nenudil, takze to nakonec na ty 4* bude. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Z celé pomstové trilogie jednoznačně nejslabší díl. Děj je tradičně zpočátku dosti chaotický. Člověk je bez nějakého vysvětlování vrhnut přímo do víru dění, přičemž kdo, co a proč je mu vysvětlováno velice pomalu, tudíž při prvním zhlédnutí divák nic nechápe a velkou část filmu se kurevsky nudí. Nevím, proč Korejci tak tíhnou k tomuto způsobu vyprávění. Orientaci v ději rozhodně neusnadňuje ani fakt, že jsou úplně všechny postavy stejné, a dokonce mají i stejná jména. Zorientovat by se v nich dovedl zase jenom Korejec. Já Korejec nejsem, a to nesoudím jen na základě délky mé chlouby. Aby to celé bylo ještě zamotanější, tak se neustále skáče v několika časových rovinách. Když tohle všechno ve zdraví divák přežije, tak na něj čeká velice příjemná poslední půlhodinka a s ní spojená hromadná pomsta v jihokorejském stylu. Já jen jaksi postrádám zájem, dívat se hodinu a půl na krásně prostřený stůl a až v poslední půlhodině se dokonale nažrat. Chtěl bych spíše příjemně papat po celé dvě hodiny. Proto nedám více, než lepší dvě hvězdy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)
  • Několik herců v tomto filmu, zejména ti, kteří jsou příbuzní mrtvých dětí, se také objevili v Má je pomsta (2002) a Oldboy (2003), tedy v předchozích částech trilogie. (ICTS)
  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama