Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

sharky 

všechny recenze uživatele

82% Byla jednou jedna země jménem Severní Irsko, kde se za víru platilo krví a v ní žil jeden chalec, který se cítil tak trochu jiný, trochu víc jako dívka... o jeho životě vypráví Niel Jordan nádhernou trošku drsnou pohádku svým jedinečným stylem, který tak trochu provokuje a tak trochu nutí přemýšlet....výtečný Murphy a neméně skvělý Neeson ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sociální drama, fraška, vizuální ohňostroj i pohádkové snění Alenky v říši divů v jednom. Útěk do snění, flirt jako obrana a zatvrzelé odmítání mít cokoli společného s násilím, ošklivostí reality a vážností. Takový je životní postoj "Koťátka" Patricka/Patricie,kterému naprosto skvělým a vitálním hereckým výkonem vtiskl život Cillian Murphy. ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Snídaně na Plutu vypráví složité téma s neuvěřitelnou lehkostí. Míchá dovedně kýč (ptáčci, ironické komentáře "koťátka") s tvrdou realitou (úchyl v autě, akce IRA), umí překvapit, napnout, rozesmát i dojmout. Jeden z nejlepších filmů s danou tématikou (a vůbec jeden z mých nejmilejších filmů). Cillian Murphy je samozřejmě k sežrání... ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ta lehká ironie a klouzání po povrchu tvoří největší problém filmu, ve kterém tak nic není vážné ani důležité, ale jen rozmarné a fragmentované, a lze tedy s lehkým srdcem zapomenout na vše, snad kromě dvou červenek, které milují mléko v láhvích. Když se mi po půlhodině okoukal styl filmu, bavila jsem se sledováním neustalých jízd kamery, ale to je poněkud málo na vyšší hodnocení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který patřil na seznam těch, jež jsem chtěla zhlédnout. Když jsem jej pak viděla v TV programu, byla jsem zaplavena radostí. Mé dojmy ze Snídaně na Plutu jsou však značně rozporuplné. Herecké osazenstvo jednoznačně vévodí, příběh je poměrně poutavý, scénář a hlavně dialogy příjemné. Možná na tom všem měl svůj podíl dabing Cilliana Murphyho. Filip Jančík se moc hezky poslouchá, ale tento jeho hlas v jiné poloze se mi moc nezamlouval. Pokud si jej však odmyslím, vyjde mi zajímavý film, který však úplně má očekávání nesplnil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Literární adaptace distribuovaná v USA společností Sony Classics vydělala během prvního víkendu (18. – 20. 11. 2005) promítání 33 279 dolarů ve třech kinech. Celkový obrat na zámořské půdě nakonec přesáhl 1,5 milionu. (imro)
  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)
  • Původem irský spisovatel Par McCabe si ve filmu zahrál postavu učitele. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno