Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 1

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

Místy poměrně vtipné, jindy brutální, pak zas slušně ujeté, hlavně ale skrz naskrz průměrné, přičemž po celou stopáž žádnou zázračnou filmařinu hledat nemůžeme. Obětí přibývá, policie jde po špatné stopě, ale tvůrci nezmění ani tempo, ani nedokáží překvapit. Otylý Santa prostě jen chodí sem a tam a občas někoho rozporcuje. Tenhle kousek prostě na Vánoce nenaladí, ale náladu úplně nezkazí. Jak říkám, průměr průměrů, ve kterém se nikdo nepokouší udělat něco jinak, natožpak vést herce. Dva až tři zářezy!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud vás Otylý Sobomrd zahřeje o svátcích na duši plamenem hořícího benzínu místo dárkem, nepatrně vám to asi zkurví Štědrý den a pach škvařící se člověčiny nevyvětráte ani do Silvestra. Tento Vánoční speciál Míši Majera, který se ohákl do červeného a nalepil si bíbra z buničité vaty, vám docela zkurví i kterýkoliv z neštědrých dnů, protože pouze levně páběrkuje a parazituje na zašlé slávě osmdesátkových klasik. A tak jen nějaký otylý, psychopatický zmrd chodí devadesát minut po americkém či kanadském maloměstě a porcuje obyvatele tak, aby se vešli do fusekle nad krbem. Tisíckrát omleté, miliónkrát natočené téma, které v tomto podání těžce nudí a může zaujmout snad jen opravdu skalní funošky, co doma masturbují nad obrázky vyhřezlých střev a hrají si s myšlenkou, že by si někdy konečně vyšli mezi lidi. Třeba s hasičskou sekyrou a maskou Dominika Haška. Musím však připustit, že to pár zabijáckými inovacemi disponuje. Nevím, na které lékařské fuckultě studoval scénárista anatomii, a tak si jen mohu klást otázku, jakým Vánočním zázrakem se chlapovi vyvalí z huby hektolitry husté krve poté, co mu vrazíte do koulí deseticentimetrový srp. Je to snad opravdu Magická noc nebo mu vinou genetické anomálie narostl žaludek u stydké kosti či se snad u té vasektomie kousl do jazyka? Citoslovce úderu odpad z demolice!*)) Docela se divím, že se podobného prznění Vánoční atmosféry ještě nechytl nějaký vyspělý filmař ve zdejších luzích a hájích! On by takový bejby Chesus, podřezávající na Štědrý den obyvatele Nového Boru tupou maketou Betlémské hvězdy, mohl být totální hit. Ale musel by ho hrát Vojta Kotek a toho by asi Kučera nezaplatil. Takže suma sumců, pořád to byl daleko lepší horor než třeba taková Černá labuť, a tak jdu na totální, milosrdné maximum - jeden a půl zaokrouhleno nahoru. *)) Oživení komentáře pro zaryté křížovkáře. Náramně fickaná, lingvistická hříčka - Buch suť. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vánoční Nadílka přímo z Kanady! Kur** Na něco takového jsem celý Rok Čekal!! Absolutně mnou neočekávaný Slasher ve stylu Black Christmas či Krvavý Valentýn.. Je to Napínavá, Krvavá Smršť Toho, co v Slasheru Očekáváme, což je Kvalitní Gore, žádná oranžová krev či amatérizmus!! Krásné Ženské.. Uvidíme i KOZY! + Charismatický, Nekompromisní Záporák ! A také musím podotknout, že tohle je Letošní Hororový Vítěz, co se týče Slasherů! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pocta nebo pasení se na úspěchu slavných osmdesátkových slasherů ? Miller možná krade, ale zároveň doufám, že přispěl k probuzení spícího démona filmového hororu a slashery se zase s plnou silou vrátí a s razancí pořádného švihu oboustrannou sekerou se zatnou do duší duchy posedlých hororových diváků. Tohle máchnutí se vcelku povedlo a to i díky odkazu na výborný Silent Night, Deadly Night z roku 1984, blondýnka přišpendlená k parohům či dědek probudiv se z katatonie chrchlající svou předpověď o odvrácené straně Vánoc jsou zřetelným mrknutím na fanoušky původní Tiché noci. Tím ale veškerá podobnost končí, Santa tady není ztrápený a pomatený chlapec, ale brutální přerostlý maniak připomínající spíš Jasona Voorheese po kultivaci v jezeře Crystal Lake, který kráčí městem a trestá všechny, kteří se čímsi provinili. Příběhová omáčka je skousnutelná a se Santovými vylomeninami si trikaři vcelku vyhráli, což krvelačného diváka jen potěší. Už tak moc se nepopralii se zákonitostmi anatomie ( viz verbal), pravda, ale tak jistá dávka tuposti se přeci dá u tohoto typu filmu odpustit a neřekl bych, že překročila únosnou mez. A vzhledem k tomu, že ucházející slasher je v současné době vzácností pálím slabé čtyři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut vypadá relativně dobře, ale pak to jde celé pomalu, ale jistě do háje. Ze Silent Night vypadne naprosto obyčejný slasher, kterému ale nestačí jen vraždící maniak v oblek Santy a tak zde máme pár tupých dramatických scén, nefunkční pokus o humor a přehršel postav, z nichž skoro všechny tu jsou jen proto, aby je Santa všemožně zabil. A končí to tak, jak všichni čekáme, když teda pominu, že přežije jedna z vedlejších postav. Navíc jsem celou dobu čekal, že z toho vypadne něco víc, od určité chvíle mě zajímaly Santovy motivy - proč vraždí všechny, jen starou ženu a malou holčičku nechá na živu? Kdyby třeba vraždil jen bohaté a chudé nechal žít, hned by to bylo o něco inteligentnější, ale ne, proč se snažit o něco víc, když vyděláš i z tupého průměru... Hodně mě to zklamalo a to jsem čekal fakt málo. Slabé 2* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)
  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama