Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slasher chvíli si pohrávající s pokusem o hlubší vykreslení vrahovy motivace sklouzne přesně tam kam patří a jak to mám rád, tj. v krvavou vybíjenou s rozličnými druhy úmrtí. Nechybí tu např. atraktivní dekapitace, půvabné uškrcení či poutavý průstřel šípem a díky této rozmanitosti dávám uspokojivé čtyři hvězdy, dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně typickej bezmyšlenkovitej slasher, kde je jedinej problém filmu založenej na tom, kolik táborníků si štáb přiveze a jakým způsobem, jakou zbraní a jakou frekvencí je vrah vyvraždí. Tady je vrahova osoba hned od začátku filmu docela solidně fomovaná a vytvářená, že nakonec to zabíjení vůbec nepůsobí špatně, spíš naopak, působí docela reálným dojmem a ty následný scény Santy s obouruční sekerou už je jen taková třešnička na dortu. Výbornej a řek bych, že i dost opomíjenej slasher. Nauhty! Naughty! You've made it thrugh Halloween, now try and survive Christmas. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný slasher hrající na psychologický základ, který zestárnul a připadá vám jako komický televizní film s větším počtem odhalených prsou. Brutalita není vzhledem k nízkému rozpočtu asi na dvě vyjímky typu obývák nebo sáňkování nic zvláštního - nic jako My Bloody Valentine se nekoná. Fatální chyba je nesejmutí vedoucí církevního sirotčince, kde nám scénář tradičně připomene církev jako zoufale neschopnou vychovávat děti. :-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

snímek starý stejně jako já, bohužel není zdaleka tak povedený :-) až na pár efektních killů a obnažených teenek toho nebylo moc k vidění... nelogické chování (nestotožnitelných) postav, okaté neherectví, absence POV flashbacků a (ne)stárnutí jeptišek dodaly jednoduchému a značně čitelnému scénáři takřka hnědou pachuť... slušná hudba a začátek to zachraňují na 50%. no, jsem docela rád, že u nás chodí Ježíšek... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)

Reklama

Reklama