Reklama

Reklama

Pro některé obyvatele New Yorku je Central Park místem procházek a nedělních pikniků, pro jiné domovem a posledním útočištěm. Romulus Ledbetter, dříve geniální hudební skladatel, takhle obývá už několik let uprostřed zeleného srdce New Yorku jeskyni. Opuštěn přáteli i dcerou tam žije sám, jen s fantaskními výplody svého pološíleného mozku. Jeho život se však rázem změní, když v den Sv. Valentina najde na stromě v blízkosti své jeskyně zmrzlého mladíka. Romulus se vydá hledat vraha...ale kdo by věřil šílenci, který vidí to, co jiní ne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

antragus 

všechny recenze uživatele

Na celkovou stopáž to, nejspíš i díky povíceru dějových linek, slušně odsejpá. Samuelovi bych uvěřil asi i ty paprsky, šílence hraje perfektně, rovněž hudba je skvělá, za tu má u mě film tu finální pátou hvězdu. Rozuzlení, které jsem rozhodně nečekal, celkově velice fajn dojem, který si zaslouží ty zbylé 4 hvězdy. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Tento thriller je opravdu netradiční a originální dílko. Pološílený Samuel L. Jackson s dredy nakonec přijde na kloub vraždě. Možná trochu přitažené za vlasy, ale je to zajímavě natočeno. Realita protkaná záběry, které jsou buďto jen v jeho hlavě nebo jako zkreslená realita, anebo černobílými záběry. Toto ale na mě nepůsobilo zmatečně, dalo se to bez problémů odlišit a nevadilo mi to. Kromě kamery a střihu dále stojí za to určitě vypíchnout hudbu a hudební podkres, který ve filmu zní. Je to na lepší 4*. 80% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nečum na mě! Vyšel užít jarních dárků, prochází se v Central Parku... Tady jaro není. Jen zima. A mráz. Moje důležité setkání se Samuelem Jacksonem, v roce, kdy New York napadla banda psychopatů (Šílenec je tak jedním z posledních filmů, kde můžeme zahlédnout budovy Světového Obchodního Centra). Proti nim je Romulus doslova ztělesněním vyrovnanosti a já si jeho zablešeného ŠÍLENCE, jednou za deset let, rád pustím. I tihle jsou mezi námi. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dredatá páchnuca ozruta žijúca v jaskyni uprostred veľkomesta (!) a bývalý hudobný génius v jednom. Nájde sedieť umrznutého chlapca na strome. Musí to vyšetriť. Aj keď všade vidí preludy a smrtiace papršleky. No ani jeho zjavne mimoidné správanie mu nebráni byť vyšetrovateľom. Dcéru ma policajtku a tak napätie medzi nimi plynúce z jeho vyšinutosti sa utrasie jeho presvedčivým odhalením. Kdeže originálne riešenie a artový film – predpovedateľná, k zmierlivému koncu mieriaca jednohubka so zjednodušujúcim náhľadom na život schizofrenikov. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Největší potíží pro mne byla určitá dějová roztříštěnost. Na jedné straně inteligentní detektivka s prvky mystična, na té druhé drama mentálně nestabilního člověka. Samuel L. Jackson podal obdivuhodný výkon, ale právě proto jsem se po celou dobu nedokázal vcítit do hlavní postavy. Jedna věc je akceptovat jeho postup při vyšetřování a druhá smířit se se skutečností, že to skutečně nemá v hlavě v pořádku. A to v detektivce obojí nejde. Výsledkem je nadprůměr hodný zájmu, který nutí k zamyšlení... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama