Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

902 10 

všechny recenze uživatele

spawn vznikl v dobe, kdy se s comicsovymi adaptacemi nikdo moc neparal. lakanim nahodnych chodcu na slevnenou elektroniku jste ziskali herce, babka odvedle vam usila nekolik nevkusnych kostymu a kamos vaseho mladsiho bratra (ten obryleny pocitacovy maniak) vam udelal par taaakhle strasidelnych animaci z pekla. za zbyle penize jste najmuli nekolik povedomych jmen do vedlejsich roli a film je na svete. spawn pripomina spis serialovy pilot, ve kterem pretrpite zrod hlavniho hrdiny a jeho motivu, zajimavejsi charaktery se nechaji umrit a konec prijde ve chvili, kdy se to zacina teprve rozjizdet a vas zajimat. spawn jako comics je v podstate mixem vsech moznych (i nemoznych) napadu, ktere jste uz videli nekde jinde, ale na papire to kupodivu drzi pohromade (spawn je jeden z nejuspesnejsich comicsu vubec). film je pro radoveho nezaujateho divaka zajimavy jen uz vyse zminenymi a pomerne castymi navstevami pekla, ktere rozhodne nepripomina to z ceskych pohadek a samotny hlavni pekelnik neni zadny pomateny slintajici imbecil, ktery by nevystrasil ani batole, ale giganticky a respektvzbuzujici demon. on, nektere hlasky sympatickeho clowna v podani johna leguizama a soundtrack mj. od orbital je na filmu to nejlepsi, bude vam to stacit? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První pořádně drsný komiksový film. Škoda, že ten Blade ho o rok později ve všem zastínil, ale bez Spawna by nikdy nevznikl. Michael Jai White je v roli naprosto prvotřídní po vzoru Snipese, jenom škoda, že má po většinu filmu znetvořený obličej. Ve filmu je opravdu hodně CGI a tím pádem je i Spawn filmem své doby a je to na něm dost znát, moc koukatelné to tedy už dnes není. Pobavil mě ale klaun ve formě Johna Leguizama a víc než co jiného na filmu oceňuji progress, který dopřál komiksovým filmů a těším se na jeho novou verzi.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatné, jak jsem si myslel, že to bude, ale není to ani dobré. Opět jeden z těch filmů, kde si řekli, že bude skvělé převést komiks co nejvěrněji, tedy se všemi prvky, které na papíře mohou fungovat, ale ve filmu nebudou - viz klaun, který je prostě příšerný. CGI, které bylo v plenkách, to pak jen dobíjí. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Až roztomile béčkový, tento snímek má mnohé co nabídnout - ať je to už klaun Johna Leguizama, nebo úžasně přehrávající Martin Sheen. Zdálo se mi, že ILM asi moc dobře zaplatit nedostalo, protože ty záběry z pekla vypadají jako dělané v 3D MAXu, jinak výborná stylová podívaná, nejen pro příznivce komixu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po všech těch sterilních a bezduchých Avengerech a ostatních příbuzných humáčích, jsem se po dlouhé době zase u zfilmovaného comicsu dobře a nostalgicky pobavil. Škoda, že podobné kousky se už dneska netočí. Ne že by to bylo dílko nějak výrazně temné nebo dospělé, ale na nic si nehraje, nebere se příliš vážně, jeho triky jsou z dnešního pohledu nádherně kulervoucí (vedou Violator a hlavně Malebolgia s celou svou pekelnou armádou) a celkově mě zkrátka bavilo stokrát víc, než současné namachrované comicsové blockbustery. A krátký gag s clownovými připosranými spodkami byl fakt dobrý úlet. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Al Simmons bylo jméno spolubydlícího Todda McFarlana. (HellFire)
  • Spaz (Spawnov pes) je prezývka chlapíka, ktorý mal na starosti špeciálne efekty vo filme - Steva 'Spaza' Williamsa. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama