Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

topi 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo, nenadchlo, nebavilo. Moc mě nesedí ani herectví Robina Williamse, které mě připadá furt na jedno brdo. Film jsem shlédnul v dabingu a ten mě taky nenadchl, jeden hlas daboval třeba tři postavy a to ve více případech, že to bylo velmi špatné. Ani už nemám chuť si film pustit v originálním znění a to je taky špatně. Sorry. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

No, mělo se to jmenovat spíše,,Svět podle Garpovy matky´´ale jinak film nebyl úplně špatný, na začátku i mile vtipný. Celý děj se motá okolo chtíče, sexu, feminismu-kterého na mě bylo, řekněme až moc. Docela chytlavé a milé, ale to téma mě pravda úplně nechytilo. Viděno v rámci Seznamte se s...John Irving ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser George Roy Hill po kultovom filme Butch Cassidy a Sundance Kid z roku 1969 natocil uz len sympaticky Podraz a nikdy neprekonal svoj najlepsi horeuvedeny film. Knihu Johna Irvinga som cital, a povazujem ju za takmer nesfilmovatelnu, a predsa sa reziserovi tuna podaril maly zazrak, film ma ucelenu myslienku a prijemny, hrejivy pocit zanecha. Okrem Robina Williamsa /Good Will Hunting/ zaujme aj Glenn Close /Generace X, Prirozeny Talent/ a John Lithgow /serial Takovi Normalni Mimozemstane/. Kult svetovej kinematografie to nie je a nikdy nebude, ale za pozretie stoji. 60 % ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Knížku znám, tak musím hodnotit z tohoto pohledu (pro neznalého by to bylo asi o hvězdičku víc). Knížka je dost tlustá tak mě zajímalo, jak to režisér zvládnul - podle mě průměrně a zklamalo mě, že jsem tam necítil od něj žádný osvěžující nápad, či jinou osobitou invenci, čim by to mohl osvěžit. Takže je to natočeno jako totální většina ostatních amerických filmů. Scénář je však dobře napsaný, což nebylo určitě snadné - vybrat z knihy to podstatné a zkloubit to dohromady. Samozřejmě, že je tam dost vynecháno a něco jen naznačeno, ale asi scénář je to nejlepší na filmu. Herci, hudba, výprava ... vše v nudném standardu - bez výrazných emocí. Nemůžu teda dát víc než slabší 3*hvězdičky [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Filmová druhotina Robina Williamse, na kterou si za měsíc jistojistě nevzpomenu. Hodně se mi však líbil herecký výkon Glenn Close. Rozhodně jde poznat, že film vznikl podle novely, protože je all over the place. SPOILER: Ze všeho nejhorší je konec. Opravdu bylo tak nutné, aby nějaká potrhlá feministka zabila Robina Williamse? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Cameo si zde střihl autor knihy John Irving jako rozhodčí wrestlingu. Cameo zde měl i režisér George Roy Hill, a to jako pilot letadla, které se zřítí do domu. (CliffLee)
  • John Irving komentoval první pokus převést jeho knihu "Svět podle Garpa" na filmové plátno slovy: „Nevadí mi, co tam dali, ale to, co vynechali. Je to jako by hodili rodinu do pračky, ale čekal jsem neco horšího.“ (Zuzanka.R)

Reklama

Reklama