Reklama

Reklama

Suwingu gâruzu

  • Japonsko スウィングガールズ (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se, hodně jsem se bavila. Jak už Marius zmiňoval, scéna, kde jede "Wonderful life", je opravdu - nemůžu si pomoct, ale musim použít tento výraz - kulervoucí. X-D Ne, že by se člověk smál od začátku do konce filmu, to ne, směje se tu (nahlas) opravdu jen párkrát, ale přesto tenhle film je napuštěný pohodou, milými lidmi a jazzem v takové koncentraci, že je úplně jedno, jestli z toho vzniká hydroxid nebo kyselina. Navíc jsem tu sledovala mladičkou Nodame a to mě opravdu bavilo. Další velikým plusem je, že každá postava, ať už dostane hodně prostoru či málo, má svůj vlastní, ujetý charakter - hráč baseballu, kamarádi (?) našich kytaristek nebo sensei od dechového sboru. Lepší 4*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná jednohubka z Japonského vidieka. Na nejaký vývoj postáv môžete zabudnúť. Ale zase je tu jazz a niekoľko výbore spravených vtipov. Film sám o sebe má veľmi jednoduchú zápletku a za celý čas tam nie je nič čím by dokázal naozaj prekvapiť alebo chytiť za srdce. Ale natočené je to dobre. Má to spád a finále je v rámci jazzu aj značne uspokojivé. Som celkom rád, že som to videl, hoci som od toho očakával omnoho viac.  Hrdinky sú vo svojich úlohách pomerne roztomilé. Absenciu romantickej línie považujem v tomto prípade za veľké plus. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milujem ázijskú povahu. Oni totiž v (pre nás európanov) obyčajných situáciach dokažu reagoať velice živelne a to sa mi naozaj ráta. A hlavne keď ide o skupinku školačiek (vek sa neodvažujem hádať), ktoré sú otrávené prázdninovou školou a hudobka je tudíž šancou sa trochu uliať. So Swing Girls pri sledovaní priam srší pozitívum a radosť. Mohol by som tu vymenovať hafo scénok, pri ktorých sa sa fakt narehotal, ale skrátim to. Áno, choďte do toho. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Místy "uletěný" film (jedna scéna za všechny: "hon" na kance), chvílemi poetický (duet saxofonu a kláves u kanálu) až romantický (závěr scény koulování), neustále velmi živelný (scéna s figurínami ve výtahu). Přestože nemusím občasnou asijskou "ufňukanost" (a určité dějové zvraty je třeba přijmout s rezervou), pozitiva převažují a já dávám 4*. Bez pocitu nadhodnocení. Jednoduchý příběh, neotřelé a svěží zpracování. ★ Film, který chci pustit své dceři. ★ Dopsáno za několik dní: Dcera viděla, sama od sebe řekla, že se jí líbilo :). ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Suwingu gâruzu je skvělý film.Výborně dávkuje hudbu s komedií a z vážnějšími momenty, navíc při jeho sledování jsem měl takový pocit klidu v duši, že těch ***** dát musím.Postavy jsou skvěle a hlavně velmi sympaticky zahrané a člověk jim opravdu ten zápal do hudby věří..Jedinou vážnější výtku bych měl k tomu, že hlavně konec už je hodně předvídatelný, ale to určitě přežiju, protože jsem se bavil náramně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Juri Ueno, představitelka Tomoko Suzuki, která se díky filmu naučila hrát na tenor saxofon, zúročila své umění i na dvou albech, které vydala jako hudebnice a zpěvačka. (Terva)
  • Na propagáciu filmu sa herec a herečky zúčastnili niekoľkých živých koncertov v Japonsku a USA. (pivo)
  • Videohra, ktorú hrá Tomokina sestra, sa nazýva "Space Channel 5 Part 2". Druhá skladba, ktorú Swing Girls na koncerte zahrajú, je hlavnou melódiou z tejto hry. Skladba je od Kena Woodmana a má názov "Mexican Flyer". (pivo)

Reklama

Reklama