Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jon Lovitz je natolik výrazná postava, že klidně může celý film utáhnout sám. Byla jsem strašně zvědavá jak se co by Richard Clark vypořádá s nastalou situací, i když bylo od začátku jasné jak to celé dopadne. Tohle je svěží komedie, respektive parodie, která čerpá od svých slavnějších kolegů ze školního prostředí. Ty odkazy pobavily. Dokonce je tu odkaz i na Sestru v akci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film Nebezpečné myšlenky mě v hlavě moc neutkvěly, takže mě ani parodie na něj nikdy moc nezajímala. Bláznivá škola má hlavně v prvních minutách pár solidních heftů, ale s blížícím se koncem se dostavuje spíše nuda. Přecijen komedie měla potenciál hlavně v tom, že ředitelka stojí na chodbě s bejsbolkou, učitelé nevědí ani co vlastně učí a tělocvikářka pro dívčí tělocvik vypadá jako chlap. Nevyhnutelný happy end tomuhle vůbec neslušel. 50% ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

“Všichni jsme léta mysleli, že má Tourettův syndrom, ale pak jsme zjistili, že je Hinduista”... je to klasická ujetina, narvaná hláškama, super mentos hlavní postavou a spousty negros motherfuckerama. S dějovou linkou alá Nebezpečné myšlenky a hafo rapu muziky.. co víc si po, před nebo při kalbě pustit... ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

High School musíte dát alespoň dvě, ale nejlíp tak tři, promítání než se vám začne opravdu líbit. Nejdřív se vám nebude připadat vůbec vtipné, pak vám bude vadit hlavní hrdina s tím svým nadšením a výrazem hada nakopnutého do rozkroku. (Vím, že hadi rozkrok nemají, ale kdyby měli, tvářili by se jako Jon Lovitz) Ale až High School High uvidíte potřetí, potrháte se smíchy, protože je to opravdu dobrá parodie. Nenahraditelný kabriolet, nesundané kalhotky a nebohá kočka!!! ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trapnou komedii se spoustou klišovytých a vyčpělých ftípků. Vlastně jsem se na to ani nechtěl koukat, ale jak jsem to ze začátku apaticky sledoval, ftípky, dialogy a dobré parodické nápady mě u bedny udržely. Některé scény a skeče jsou fakt dobré. Rozhodně bych to nečekal, ale dobře jsem se pobavil a i bych to doporučil. Komedie co sakra vychází z reality, i když je to někdy thlý, že to ani nejde popsat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)

Reklama

Reklama