Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když všechno jde špatně, tak to nejhorší teprve přijde. Úspěšný obchodník Edmond Burke prožívá den plný smůly, smutku a deprese. Už cestou z práce jej rozhodí jakýsi pocit zbytečnosti a odcizení uprostřed anonymní ulice velkoměsta, který později doslova korunují slova kartářky: „Nejste tam, kam patříte.“ To jakoby pak ovlivnilo jeho další jednání. Po příchodu domů se Edmond pohádá s manželkou, řekne jí, že ji nikdy nemiloval, a opustí ji. Také brzy zjistí, že odstřihnout se ode všeho a konečně si užívat, se snadněji řekne, než udělá. A tak se pokouší ponořit do světa obskurních peep show a pánských klubů. Se stoupajícím počtem hodin se také zvyšuje jeho obrovský vztek na život… Působivé, místy až sžíravé filmové drama, vzniklo podle scénáře, napsaného Davidem Mametem na základě jeho divadelní hry. Pod vedením režiséra Stuarta Gordona exceluje v hlavní roli známý hollywoodský herec William H. Macy (Oleanna, Fargo, Vrtěti psem, Smolař). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

ladko 

všechny recenze uživatele

Výborný Macy v celkom zaujímavom "psycho" filme(keď sa nedarí, tak sa nedarí...). Film je príjemne krátky - a myslím, že dlhšiu stopáž by ani neuniesol. Už tak som sa miestami nudil. Postavu Edmonda v mnohom chápete, ale málokto by reagoval tak ako on - jeho konanie často nelogické a neuveriteľné, z čoho vyplýva určité odosobnenie od príbehu(je vám jedno ako film skončí). Ešteže ten film skončí veľmi úsmevne - dá sa povedať, že len kvôli koncu neľutujem, že som si film pustil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"A teď už ho vyndej!" Ještě jsem neviděl film, v němž by William H. Macy hrál sympatickou roli. Svým způsobem tomu filmu rozumím, občas sice trochu mlátí prázdnou slámu a teatrálně žvástá, ale jistým způsobem hlavnímu hrdinovi rozumím. Vcelku zajímavé obsazení. Škoda, že Julia Stiles nedostala více prostoru. 2.5* ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na hereckem vykonu uzasneho (William H. Macy), ktery hraje obchodnika Edmonda. Po 47 letech sveho zivota dela radikalni rozhodnuti ve svem obycejnem zivote a musi nest nasledky svych sveraznych a neurvalych cinu, ktere ho zavedou az do vezeni k teplemu cernochovi, coz byli jeho nejvetsi zivotni predsudky. Na muj vkus moc ukecane, trosku mimo misu a artove, ale nastesti hlavni herecky vykon a zajimave zeny ve vedlejsich rolich prostitutek osvezuji vysledny dojem a filmovy zazitek. 45% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší skromný, no pôsobivý prírastok do rodinky drám so zmagorenou hlavnou postavou, ktorej 'prepne v bedni' a počas neuveriteľných zhôd náhod sa dopracuje k svojmu osobnostnému opaku. Je to akási slabšia atrapa Schumacherovho 'Falling Down', s hlavným predstaviteľom rovnako herecky silným, len s tou škodou, že Macyho postava nemala toľko priestoru a ani psychologického základu, ako by mala mať. 75%. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako mix Volného pádu a Klubu rváčů (upgradovaná verze pro týpky ve středních letech), bohužel časem se děj trochu rozplizne a i přes téměř seriálovou stopáž jsem se chvílemi neubránil nudě. Přesto se nejedná o film, který by se měl zcela propadnout do zapomnění. Pro mě vždy nepřílíš sympatický Macy zahrál rebelujícího kravaťáka velice dobře (zejména jeho finální proměna ve zkušeného mukla byla neskutečná), potěšily mě i známé tváře ve vedlejších rolích (Stiles, Mantegna, Woodbine). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Lionel Mark Smith (Pimp) si stejnou roli zahrál i ve stejnojmenné divadelní hře roku 1982. (Terva)

Reklama

Reklama