Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

Happens 

všechny recenze uživatele

Skoro bych brečel, když se člověk ponoří do děje, představí si, jaké by to bylo na jejím místě, přichází hrozná tíha zoufalosti. Nádherné je, jak se tu společnost mění, od ochoty pomoc, přes rozdělení na dva tábory, až po skoro jednohlasné ukamenovat. Božská Streep, ale to je spíš samozřejmost - možná jen ty účesy, co jí vyrobily na hlavě, jsou fakt asi až moc naturalistické. Každopádně doporučuji, ale zajímalo by mě, jak ten příběh pokračuje ve skutečnosti... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Smutný a cielene chladný film o strate toho najcennejšieho v živote. Meryl pri svojej návšteve v Prahe spomenula práve A CRY IN THE DARK (a IRONWEED) ako tie, o ktorých sa málo vie, ale ona je na ne obzvlášť hrdá. Filmársky nijak objavné, herecky veľmi veľmi dobré. VERDIKT: Vinní nech sú tí, ktorí málo plačú. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, ktorý nenechá nikoho chladným. Prísť o dieťa takým spôsobom musí byť naozaj strašné. Z pohľadu hlavnej postavy Lindy ide o pomerne zložitý film, ktorý sa vyžíva v citovej komplikovanosti oboch rodičov a z pocitov veľkej krivdy po obvinení matky z vraždy. Na jednej strane chápem Lindu, že bola voči nepriateľskému prostrediu chladná a že neprejavovala na súde žiadne city, na druhú stranu však chápem aj ľudí okolo, pretože týmto svojim správaním si logicky v ich očiach len priťažovala. Odhliadnuc od toho mi však prišlo veľmi čudné a hlavne nezodpovedné ťahať niekoľkotýždňové bábo a ísť s ním na rodinný výlet niekam do jednej z najviac nebezpečných oblastí na svete. To bolo vážne nerozumné. 80/100 ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Citlivě dokumentárně podané drama jedné australské rodiny, která zažila hrůzu ze ztráty malé dcery, což byl ale teprve začátek. Meryl Streep v jedné ze svých nejzanícenějších rolí matky a Sam Neill bravurně sekunduje v roli otce rodiny. Tenhle případ poukazuje nejen na to, jak může být pravda někdy nudná, podivná a prostá, zatímco lži si prorazí cestu do myslí lidí mnohem rychleji a snadněji. Pravda, rodiče brali smrt dítěte tak trochu s nadhledem, nicméně ani ne o století dříve na tom nebylo nic divného. Jednoduše proto, protože lidé brali život takový, jaký byl a víra v tomto velmi pomáhá. Drama jsem prožíval s nimi. Skvěle natočeno. 85% = 4/5 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)

Reklama

Reklama