Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dílo s výborně obsazenou ústřední trojicí. "Vyjednavač" Samuel L. Jackson známý svými "netradičními", poněkud brutálními metodami výslechu, a se svou chladnou krásou a nepřístupností, do tmavého kostýmku oděná Carrie-Anne Moss. Jak už se zde někdo ve svém komentáři vyznával ze sympatií k postavě Michaela Sheena, i já oplývám podobnými dojmy. Sheena jsem zatím viděla v pár filmech, ale v Odpočítávání mě jednoduše dostal. Snímek je dynamický, má grády od začátku do konce, napětí se stupňuje s každou scénou a Vy ani nemůžete tušit, kdy nastane (protože v takových filmech vždycky nastane) TEN okamžik zvratu. Kdy se situace začne hroutit a všichni jsou, slovy oblíbeného filmového výrazu, "pod velkým tlakem." Filmem se prohání všemožní agenty, vládní úředníci, členové armády, ozbrojených složek a všech těch organizací, které jsou nedílnou součástí téměř každého amerického filmu, v němž jen trochu figuruje politika, terorismus a ostří, drsní hoši s bouchačkou za pasem. Posledních zhruba 20 minut je vrcholem filmu, který mi způsobil slušný emoční nářez. A úplný závěr, kde už prostě víte, že jakmile se kamera začala posunovat směrem mimo děj, něco ještě není dokončeno. Pak se zastavila a... God Bless America... "Nemůžu mu dovolit pokračovat." - "Tak ať pokračuje bez dovolení." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Herecké trio sa zaslúžilo o skvelé rozohranie už aj tak veľmi zaujímavej partičky. Drzosť niektorých scén spočiatku vyznievala prvoplánovo, ale scenárista sa nenechal zahanbiť a celkový film nakoniec budí dojem veľmi premyslenej kompaktnej drámy. Trošku rozhádzané boli niektoré dialógy, tie ale našťastie vždy dokázala sceliť pevná ruka režiséra a hlavne dokonale napínavý záver. 80%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podarený komorný film s dominujúcim a neprehliadnuteľným S.L. Jacksonom , ktorý sa po desiatich filmoch do roka sem tam trafí. Rieši sa tu pohľad na terorismus trošku z iného uhla a skúma, kam sme ochotní ako ľudia zájsť. Zdá sa, že dosť ďaleko, zvlášť ak má terorista tuhý korienok. Ide o milióny životov a mäsiar Jackson neváha použiť sekeru či nôž, no a zaplať pán boh, že som nebol jediný kto si myslí, že robil dobre. Rob, čo musíš mäsiar...Pri sledovaní dvd menu som si uvedomil, že si neviem narýchlo vybaviť žiadne slovenské , ale ani iné české slovo v ktorom by boli štyri dĺždne...ODPOČÍTÁVÁNÍ...zaujímavé. 80%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud umístíte Američanům na domácí půdu trochu toho štěpného materiálu a odmítáte sdělit kam, stanete se ihned jedničkou draftu na waterboarding. Jste-li ale drsoň ze speciálních jednotek a takovéto vodní hrátky používáte s manželkou jako romantickou předehru, musí nastoupit tvrdší kalibr! Třípismenné agentury se rozhodně neserou a hned od startu na vás nasadí to nejstrašnější, co mají - tu morálně dokonalou paní z Pošty pro tebe, která vám s výrazem chcípajícího štěňátka zarecituje do xichtu, jak jste totálně v prdeli i s celou rodinou. To prostě nemůže nikdo vydržet a vy si jen přejete, ať už ta baba proboha zavře hubu a vy si můžete užít vynikajícího strýčka Jacksona a jeho "speciálního zacházení". ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem byla napnutá jak struna celý film. Velmi dobrý thriller, ve kterém mě štvala jedině vyšetřovatelka FBI v podání Carrie-Anne Moss, protože se pořád tvářila, jakoby ona byla ta nejvyšší autorita a celá její morální dilemata mi lezla na nervy. Ano, berme ohledy na lidi, ale tohle nebyl člověk. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno