Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel smazal svůj příspěvek.

mirecl

mirecl (hodnocení, recenze)

Podľa Malarkey sa Reesse Witherspoon do takýctho filmov nehodí, zaškatulkukoval si ju ako "pravú blodínu". Čo iné sa dá čakať od nepravého "filmového kritika", keď aj tí "praví" filmoví kritici robia rovnaké chyby. Ich "profesionalita" siaha len po istú hranicu. A majú dosť úzku hranicu. A čomu nerozumejú (psychotické výlevy tvorcov filmov) tak to vychvália, aby nevyzerali ako blbci (pritom ani sami tvorcovia tomu podľa mňa nerozumejú). A ostatní filmoví fajnšmekri a snobi tie názory preberú ("viď syndróm "cisárové nové šaty"). Akonáhle je herec pekný, už  kritici (praví či nepraví) nevedia zhodnotiť jeho herecký výkon a majú pocit, že herec ich zmanipuloval svojim výzorom. Akoby pekní ľudia ani neexistovali alebo boli z iného sveta. Navyše prečo, Malarkey a ďalší? Aký je toto film? Je to nejaká vážna dráma? Áno, sú to veci medzi Nebou a Zemou, ktoré tento film rieši, ale Američania film urobili s dosť veľkou ľahkosťou a nazvali "komédiou". Podľa mňa je to veľmi milý romantický film (sorry komédia). A pre mňa ďalší dôkaz, že film si má zhodnotiť každý sám pre seba. Buď na teba pôsobí alebo nie. Kéď naozaj niekoho odradíš svojimi žvástami a tomu človeku by film niečo dal (každý sme iný), tak smola - urobil si si zlú karmu. Nemáš právo hodnotiť niečo, čo si nevytvoril a najmä, keď nič podobné nikdy ani nevytvoríš (ba ani sa len k tomu nepriblížiš). To je môj názor a nikto mi ho nevezme.

Sarynka

Sarynka (hodnocení, recenze)

Nádherná romantika u které jsem si krásně pobrečela..:)) Stojí za to shlédnout..;)

LEONICE

LEONICE (hodnocení, recenze)

Příjemná romantická komedie se zajímavým dějem. Tenhle film určitě zaujme

elennas

elennas (hodnocení, recenze)

Čítala som knižnú predlohu a bola rozhodne lepšia, tento poholyvúdštený koniec je presne to, čo ona nemá (tá predloha). Ale bolo to milé.

KK1980

KK1980 (hodnocení, recenze)

Dobrá oddychovka aj keď som mal niekedy pocit že režisér čerpal s filmu Duch, trochu mi vadil ten záver na mňa až priveľký happyend, možno keby ten šťastný koniec natiahli tak by to bolo zaujímavejšie a nie ako keby si povedal režisér mám 95 min. a to je dosť na Komédiu.

Sully

Sully (hodnocení, recenze)

Film bol velmi príjemný. Reese Witherspoon a Marc Ruffalo sa skvele hodilik sebe. Nebolo to nic tuctove a pozresl som si to asi 7 krat. Vydrzal pri tom aj moj otec, co znamena, ze film musel byt dobry!!! Chcel som dat 4 *, ale na taketo romanticke komedie mam slabost takze - *****.Sia...

katuska69

katuska69 (hodnocení, recenze)

Já a můj přítel jsme shlédli recenzi v televizi a tento film nás opravdu dostal. Moc se nám líbil a nebyl takový tuctový, určitě doporučuji!

Meg.x

Meg.x (hodnocení, recenze)

Děj filmu se dal předpokládat už od začátku, ale i tak vznikla zábavná komedie se zajímavými hereckými výkony. Myslím, že Reese to zahrála opravdu dobře.

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Ušetřete mě přihlouplé Reese Witherspoon, která opravdu umí hrát jen hloupoučké blondýny... tohle se moc nepovedlo

Reklama

Reklama